Sinne over streikstans

KØBENHAVN (NTB): Den danske regjeringen vedtok i dag å stanse den 10 dager lange storstreiken ved hjelp av en spesiallov. Danske fagorganiserte reagerer med sinne og skuffelse på streikestansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere steder har fagforeningene innkalt til demonstrasjoner, medlemsmøter og tillitsmannsmøter i morgen for å diskutere konsekvensene av stansen.

- Sinnet blant medlemmene er stor etter dette skuffende resultatet, og etter de første reaksjoner å dømme vil det ikke medvirke til rolige og velordnede samarbeidsformer i den nærmeste fremtid, sier leder i Dansk Metal i Horsens, Bjarne Sørensen.

Formannen for LO i København, Peter Kay Mortensen, retter flengende kritikk mot motparten for å ha spekulert i politisk inngrep i stedet for en forhandlingsløsning.

- Sett fra vår side har DA gjennom hele prosessen målbevisst gått etter et regjeringsinngrep, sier han.

Klare betingelser

Venstre, det største borgerlige opposisjonspartiet, stiller klare betingelser for å støtte regjeringens lovforslag. Venstre vil ha et løfte fra regjeringen om at bedriftene ikke pålegges nye utgifter de neste to årene, sier partiets leder Anders Fogh Rasmussen.

Et flertall av LO-medlemmene forkastet meklingsforslaget mellom LO og arbeidsgiverorganisasjonen DA, fordi kravet om en sjette ferieuke ikke ble innfridd. Mellom 400 000 og 500 000 arbeidstakere har vært i streik eller lockout siden forrige uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer