<strong>NULL TILLIT:</strong> Styret i Nedre Haugen borettslag har engasjert kjendisadvokat Sigurd Klomsæt (stående bak). Verken advokaten eller hans kolleger, rådgiver Jens Eide t.v eller møteleder og cand. jur. Bjørn Meltzer, klarte å få andelseierne som møtte opp til å skifte mening. Nærmest samtlige mener styreleder Anita Horn skal erstattes med en ny leder. Her ved en appel av advokat Marius Gisvold, som representerer aksjonsgruppa mot styret. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
NULL TILLIT: Styret i Nedre Haugen borettslag har engasjert kjendisadvokat Sigurd Klomsæt (stående bak). Verken advokaten eller hans kolleger, rådgiver Jens Eide t.v eller møteleder og cand. jur. Bjørn Meltzer, klarte å få andelseierne som møtte opp til å skifte mening. Nærmest samtlige mener styreleder Anita Horn skal erstattes med en ny leder. Her ved en appel av advokat Marius Gisvold, som representerer aksjonsgruppa mot styret. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

Sinne, tårer og jubel på ellevill generalforsamling

Advokater, juseksperter og 170 andelseiere bestemte seg for å kaste styret i «Borettslaget fra helvete» to dager før de skal stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Slik endte første runde av ekstraordinære generalforsamlinger i «Borettslaget fra helvete» i kveld.

I kveld innkalte styret i det kriserammede borettslaget Nedre Haugen, bedre kjent som «Borettslaget fra helvete», på Furuset i Oslo til ekstraordinær generalforsamling.

Andre runde går førstkommende torsdag. Oslo byfogdembete har rettslig bestemt at generalforsamlinga skal holdes i morgen, torsdag, men styret var uenig i den rettslige avgjørelsen og kalte inn til møte der de ifølge agendaen skulle informere og svare på spørsmål vedrørende situasjonen.

Over 250 andelseiere i Nedre Haugen borettslag risikerer å miste eierskapet til leilighetene fordi styret nekter å innfri et lån på over 60 millioner kroner til Norges største eiendomsforvalter, OBOS.

Stort oppmøte
Styreleder Anita Horn ble for to og et halv år siden valgt til styreleder i borettslaget med stort flertall. I går var ikke tilliten til styret like stor.

131 andelseiere og 39 personer med fullmakt møtte opp i samlingssalen på Haugen skole, og ble møtt av styret med styreleder Anita Horn og tre representanter fra Advokatfirmaet Klomsæt, inkludert kjendisadvokat Sigurd Klomsæt selv, i spissen.

Ved inngangen sto det innleide sikkerhetvakter fra Securitas.

<strong>KØ:</strong> Det var lang kø i forkant av møtet. 170 personer møtte opp i samlingssalen på Haugen skole på Furuset i kveld. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
KØ: Det var lang kø i forkant av møtet. 170 personer møtte opp i samlingssalen på Haugen skole på Furuset i kveld. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

Blant tilhørerne satt den såkalte aksjonsgruppa som fikk medhold i retten til å innkalle til ekstraordinær generalforsamling på torsdag. Da skal beboerne ta stilling om de vil kaste det sittende styret og velge nytt.

- Styret må gå
Under kveldens generalforsamling ble dette også det mest diskuterte tema. Et tema som egentlig ikke var på agendaen.

- Det er helt utrolig at vi sitter her i dag. Det eneste jeg og vi som sitter her tenker på er å berge eiendommene våre. Jeg har ikke tro på dette styret og det må gå, sa en kvinne, som har bodd i borettslaget siden 1976, til jublende applaus.

Flere av innleggene var direkte personangrep mot styreleder Anita Horn. Hun ble møtt med påstander om løgn, bedrag og for å ha ført beboerne bak lyset.

- Det er tøft å sitte her å få alt dette mot meg. Jeg ville og vil bare det beste for borettslaget. Jeg er jo selv andelseier. Samtidig er det en vanskelig situasjon for dem. De har blitt pepra med brev i lang tid og mange er forvirra, sier en svært beveget Horn til Dagbladet.

Vet hun må gå
Den egentlige agendaen for møtet ble aldri inngående diskutert i går. Etter cirka to timer med krangling foreslo advokat Marius Gisvold, som representerer aksjonsgruppa, å droppe de resterende punktene, for så å gå hjem og heller komme tilbake på torsdag.

<strong>KREVER OPPRYDDING:</strong> Beboer Valeri Triantafyllidis vil ikke ha leiligheten hans tvangssolgt og mener et nytt styre må velges på torsdag. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
KREVER OPPRYDDING: Beboer Valeri Triantafyllidis vil ikke ha leiligheten hans tvangssolgt og mener et nytt styre må velges på torsdag. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

Det ble nærmest enstemmig vedtatt og møtet var over.

- Dette var et helt unødvendig møte, men det er positivt at så mange møtte og det er åpenbart hva de mener. De fleste er veldig opprørte og har ikke lenger tillit til styret. Det er styreleders strategi som har ført dem dit og til torsdag må hun gå, sier Gisvold til Dagbladet.

Horn selv erkjenner overfor Dagbladet at hun kommer til å bli kasta som styreleder i runde to.

- Jeg er klar over hva som vil skje på torsdag. Det gjør meg bekymra, for det betyr ikke at alt er over. Jeg ønsket å gjøre noe for borettslaget. De stolte på meg og jeg har gjort så godt jeg kunne, sier Horn.

Advokat Sigurd Klomsæt manet til ro og dialog underveis og måtte flere ganger hysje ned styrelederen i borettslaget han bistår juridisk.

- Det er de samme beboerne som nå aksjonerer som for kort tid siden stemte på styrelederen og ga henne full tillit. Mange må være veldig forvirra, sier Klomsæt til Dagbladet.

- Må ryddes opp i
Blant de oppmøtte beboerne var Valeri Triantafyllidis. Han var klar i sin mening i forkant av møtet.

- Jeg kaller det ikke å kaste det sittende styret, men å velge et nytt et. Jeg vil ikke sitte med lån og samtidig risikere å miste hjemmet mitt i tvangsslag. Nå må det ryddes opp, sier han til Dagbladet.

Før møtet var i gang ønsket ikke styret og Advokatfirmaet Klomsæt at pressen skulle være til stede. Dermed tok advokat Alf-Erik Vollen, som representerer en tidligere styreleder, ordet og ønsket en avstemming om temaet.

«BORETTSLAGET FRA HELVETE»

• 250 andelseiere i Nedre Haugen borettslag risikerer å miste eierskapet til leilighetene sine fordi styret nekter å innfri et lån på rundt 60 millioner kroner til OBOS.

• OBOS begjærte borettslaget tvangssolgt fordi det ikke betaler inn det forfalte lånet. Oslo byfogdembete ga OBOS medhold i dette i begynnelsen av november. Samtidig bestemte de at det skal avholdes ekstraordinær generalforsamling der beboerne skal ta stilling til styret den 19. november.   

• Styret innkalte på kort varsel, men helt lovlig, inn til en haste-generalforsamling den 17. november, to dager før den lovbestemte. Den omhandlet i stor grad spørsmålet om styret skulle kastes eller ikke, et tema som egentlig ikke var på agendaen.  

• I desember i 2007, beskrev Dagbladet Nedre Haugen som «Borettslaget fra helvete». Den gangen var ingrendiensene skyhøye lønnsutgifter til det forrige styret, brev til statsministeren og grove korrupsjonsanklager, ny styreleder som krevde at en beboer ble umiddelbart arrestert og en generalforsamling som en endte i tårer.

Da svarte møteleder Bjørn Meltzer, ansatt i Advokatfirmaet Klomsæt, med at det måtte være 100 prosent flertall for at pressen skulle få overvære møtet. Bestemmelsen ble møtt med ville protester og da det ble votert, stemte seks personer for at pressen skulle forlate salen, deriblant styreleder Anita Horn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer