Sinnslidende kastet ut med makt

Den sinnslidende jenta ble skrikende holdt nede av politiet før hun ble båret ut av huset. Nå er familien sendt til Montenegro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel albansk sinnslidende kvinne og hennes familie på sju personer ble tirsdag fraktet ut av Norge etter at de hadde fått avslag på søknaden om oppholdstillatelse.

- Det var en rå maktdemonstrasjon. De tok seg inn i huset og leiligheten til jenta som er syk og holdt henne nede. Hun skrek og var sterkt fortvilet, men hun ble båret ut til bilen og kjørt vekk, sier advokat Halvard Duesund som har arbeidet for at familien skulle få bli i Norge.

Advokaten er rystet over at legen som var til stede kunne gå god for måten politiet håndterte saken på.

I alt åtte polititjenestemenn, i tillegg til lege og sykepleier, var med da de hentet familien i deres hjem tirsdag morgen.

- Nå må jeg tenke gjennom dette, for det må jo bli et etterspill på hvordan UDI, politi og legene håndterer saker som dette. Jeg synes det var uverdig å gi en slik avskjed til en familie som har bodd lovlig i Norge i snart fire år, sier Duesund til NRK.

Familien har kjempet for å få oppholdstillatelse på grunn av datteren som er syk. Klokken 9 ble familien plassert på et charterfly på Kjevik lufthavn som skulle ta dem til Montenegro.

- Bortsett fra en liten hendelse da vi kom for å hente dem, har hele transporten av familien gått svært greit. De landet i Montenegro klokka 14 og ble tatt imot av myndighetene der, sier politiavdelingssjef Vidar Andersen i Agder politidistrikt til NTB.

Han avviser Duesunds påstander om rå maktbruk.

(NTB)