Sinnssyk råkjørervideo ga UP fartssjokk

Publisert på Youtube. Nå kan sjåføren få straff.

 - HAR NESTEN IKKE ORD:  Øystein Krogstad i Utrykningspolitiet reagerte sterkt da han så videoen av en råkjører på motorsykkel som kjørte opp mot 300 km/t på svingete vei. Skjermdump: Youtube
- HAR NESTEN IKKE ORD: Øystein Krogstad i Utrykningspolitiet reagerte sterkt da han så videoen av en råkjører på motorsykkel som kjørte opp mot 300 km/t på svingete vei. Skjermdump: YoutubeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en av de flere videoene som ble publisert på nettet viser fartsmåleren på motorsykkelen tett opp mot 300 km/t.

Den fartsgale sjåføren skal ha kjørt på svingete veier og mot møtende biler da videoen ble tatt opp.

Ifølge lokalavisa Lindesnes kjører motorsyklisten på veier mellom Holum og Bjelland på sørlandet. Flere skrytevideoer ble publisert på nettstedet Youtube.

Flere har reagert kraftig etter at Lindesnes først omtalte videoene.

- Dette er en livsfarlig lek med eget liv, for ikke å snakke om andres liv. Det er så forferdelig og hodeløst at jeg nesten ikke har ord for det, sa Øystein Krogstad i utrykningspolitiet til Lindesnes.

Sikret videoen Politistasjonssjef i Manda, Bjart Gabrielsen, reagerte også kraftig da han fikk se fartsvideoen.

- Dette er helt absurd. I samarbeid med UP vil vi sikre oss videoene det er snakk om. Forhåpentlig kan vi bruke de som dokumentasjon mot vedkommende som har lagt dem ut, sa han til Fædrelandsvennen.

Videoene det dreier seg om ble etter avisomtalen gjort privat på Youtube. Dermed er det ikke lenger mulig for offentligheten å se dem.

Innkalt til avhør Politiet rakk imidlertid å sikre seg bevisene for fartssynden, før videoen ble skjult for offentligheten.

Dermed risikerer råkjøreren nå å bli straffeforfulgt.

- Vi har opprettet kontakt med vedkommende. Han er innkalt til avhør nå over påske. Så får vi se hva han har å meddele oss, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, til Fædrelandsvennen.

Ifølge Gabrielsen er fartssynderen en «ung kar» som er bosatt i distriktet. Krogstad i Utrykningspolitiet opplyser at en sjåfør som blir tatt for en slik fartsovertredelse kan forvente å miste lappen i «svært lang tid».