Hamburg lufthavn

- Sinnssykt mye kø

Det foregår en politiaksjon på Hamburg lufthavn. Ingen kommer igjennom sikkerhetskontrollen.

KØKAOS: Sikkerhetskontrollen og alle avganger er stengt ved Hamburg lufthavn onsdag ettermiddag. Dette skaper lange køer. Photo: Marcus Brandt / DPA / NTB
KØKAOS: Sikkerhetskontrollen og alle avganger er stengt ved Hamburg lufthavn onsdag ettermiddag. Dette skaper lange køer. Photo: Marcus Brandt / DPA / NTB Vis mer
Publisert

Deler av Hamburg lufthavn er stengt som følge av en politiaksjon onsdag ettermiddag.

- Vi fikk nettopp beskjed over høyttalerne at flyplassen vil være stengt den neste timen, sier Ole Marskar til Dagbladet.

Han er en av dem som befinner seg på den kaotiske flyplassen for øyeblikket.

- Vi har fått beskjed om at politietterforskningen er knyttet til sikkerhetskontrollen. Alle avganger er stengt, men vi har ikke fått noe informasjon om årsaken, sier han.

Ole Marskar er hjemmehørende i Moss i Østfold. Han befinner seg i flyplasskaoset på Hamburg lufthavn onsdag ettermiddag. Foto: privat
Ole Marskar er hjemmehørende i Moss i Østfold. Han befinner seg i flyplasskaoset på Hamburg lufthavn onsdag ettermiddag. Foto: privat Vis mer

Ifølge den tyske avis Bild er sikkerhetskontrollen stengt, og ingen fly har lov til å ta av fra lufthavna. Kun landing skal være tillatt.

- Stengt

En talsperson for det lokale politiet sier til avisa at politiet har iverksatt tiltak for sikkerhetskontroll på flyplassen, men kan ikke fortelle hvorfor.

Dette skal ha ført til lange køer ved innsjekk.

- Med en gang jeg kom inn døra fikk jeg beskjed at sikkerhetskonrollen var stengt, forteller Marskar.

Videre ble han fortalt at politiaksjonen bare skal være knyttet til sikkerhetskontrollen og at det ikke vil påvirke landingsaktiviteten. Det er fortsatt ikke kommentert hva årsaken til aksjonen er, forklarer han.

KØER: Det melder om kaos og lange køer på flere flyplasser rundt om i Europa. Video: Twitter Vis mer

- Nesten umulig

Markar har vært i Tyskland på familiebesøk i ei uke, og er på vei hjem til Norge fordi han skal tilbake på jobb i morgen.

- Jeg var tidlig ute i dag og har ventet her siden 12.30, forteller han til Dagbladet en time seinere.

Han skal fly med Norwegian til Oslo klokka 14.45, men regner med at det vil ta flere timer før flyet hans går.

- Det var nesten umulig å komme inn på flyplassen i dag, sier han, og forteller at stemningen på flyplassen er rolig og fin selv om det er fult av folk.

Åpent igjen

Hvis det lander flere fly der nå, må de stå i kø, forklarer nordmannen.

- Jeg ser utover flyplassen nå og det er ikke en eneste ledig plass igjen å parkere fly. Alle parkeringsgatene er stappfulle.

FULT AV FLY: Ifølge Ole Marskar, som befinner seg på Hamburg lufthavn onsdag ettermiddag, ser det ikke ut til at det er plass til å parkere flere fly. Foto: Ole Marskar
FULT AV FLY: Ifølge Ole Marskar, som befinner seg på Hamburg lufthavn onsdag ettermiddag, ser det ikke ut til at det er plass til å parkere flere fly. Foto: Ole Marskar Vis mer

Midt i telefonsamtalen bryter flyplassen ut i høylytt jubel.

- Hører du det, spør Marskar over støyet i telefonen klokka 13.48.

En dame snakker over høyttaleren. Hun sier at flyplassen vil åpne igjen, til høylytt jubel blant folk til stede.

Marskar er tydelig lettet over beskjeden, men samtidig sier han:

- Det er sinnssykt mye kø her nå, så det kommer til å ta lang tid før det skjer noe her. Regner med det vil ta fire timer før jeg kan fly, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer