Sint Blücher nekter skyld

HELSINGBORG (Dagbladet): Erik Blücher, eller Tor Erik Nilsen som han heter nå, er sint. Sint på de svenske avisene, sint på de svenske journalistene, sint på det svenske rettsapparatet, sint på de svenske politikerne og sint på Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- For fem- seks år siden var det fritt i Sverige, men ikke nå lenger. Før i tida het det «Släpp fangarna loss», nå er det tvert om, sier han til Dagbladet.

Blücher avviser saken som er reist mot ham og hans to medtiltalte som en politisk jippo for å støtte statsminister Göran Persson.

Få tilhengere

Rettslokalet i Helsingborg tingsrätt var fylt til siste plass da saken startet i går. Det var svært få av Blüchers tilhengere som hadde funnet veien til tingsrätten. De eneste som skilte seg ut, og som åpenbart var på Blüchers side, var to svært lyshårede unge jenter. Begge var kledt i tidsriktig nasjonalistisk uniform med svarte jakker. Mens den ene hadde kamuflasjeuniformsbukser, hadde den andre langt skjørt med lang splitt i kamuflasjestoffet. Begge hadde svarte t-skjorter, hvor det på den ene sto «Terror Machine, Combat 18» over brystet.

Ingen av de tre tiltalte erklærte seg skyldig etter tiltalen om å ha brutt ytringsfrihetsloven ved å ha produsert og spredt videofilmer og cd-er som inneholder «hets mot folkegrupper».

«Bare hjelpemann»

I sin forklaring avviste Blücher blankt at han hadde hatt noe med videofilmene og cd-ene å gjøre. Han innrømmet riktignok at han både hadde fraktet og vært med på å poste pakker som inneholdt de innklagede videofilmene og cd-ene, men da bare som «hjelpemann på bil» for å gjøre en kamerat en tjeneste. Han hadde ingen tilknytning til dette overhodet, hevdet han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer