Sint elg fanget i basseng på Holmenkollen

Klarte å kare seg opp på egen hånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 14-tida søndag fikk Oslo-politiet inn en melding som de ikke akkurat får hver dag.

«Vi har fått melding om en stor sint elg som har falt ned i et vintertømt basseng i Melkeveien», skriver Oslo-politiet.

- Ja, det er en elg som har gått uti et basseng ved en privatbolig. Og da har en frustrert huseier tatt kontakt med oss, så har vi igjen tatt kontakt med viltnemnda. Vi rykker ikke ut dit, med mindre viltnemnda har behov for assistanse, sier operasjonsleder Steinar Hausvik ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Viltnemnda fikk med andre ord ansvaret for elgens skjebne, men det skulle vise seg at det egentlig ikke var behov for deres assistanse heller.

For like over klokka 16 kan Oslo-politiet melde at da viltnemnda kom til bassenget, så løste det hele seg.

Elgen, trolig en fjorårskalv, klarte å kare seg ut av bassenget.

«Den framsto uskadet og møtte moren sin nedi veien, så vi antar at den har det så bra som den kan ha det nå», skriver Oslo-politiet på Twitter.

ELG PÅ AVVEIE: Store snømengder og sterk kulde har ført til at elg har trukket inn i boligområder flere steder i landet de siste ukene. Video: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

- Elgen har det vanskelig

Dagbladet skrev denne uka om hvordan den siste tids ekstremkulde har gjort elgen desperat. De må nemlig trekke inn i boligstrøk i jakt på mat.

- Elgen har det vanskelig nå. De sliter med å finne mat, fordi det er så dyp og hard snø, og i tillegg påvirkes de av kulde. Det gjør at de blir mindre sky for mennesker, og oppsøker hager der de finner planter som kan gi dem næring, sa leder for Oppegård Viltnemnd, Arild Burud til Dagbladet.

Flere steder i østlandsområdet har elgen blitt uvanlig nærgående i det siste. Både Bymiljøetaten i Oslo kommune og Oslo-politiet har fått flere rapporter om ei elgku som holder til på Tåsen.

I Follo har en elgfamilie blitt lokalkjendiser etter at de den siste uka har oppholdt seg rundt og mellom hus på Greverud og Myrvoll.

Skulle du få besøk av en elg i hagen, har Bymiljøetaten i Oslo lagt ut en rekke råd.

- Våre råd er å være obs på at det befinner seg en elg i nærheten. Om du skulle se elgen, ikke oppsøk den, ikke prøv å skremme den, men la den ligge.

Saken oppdateres