Sint Franck satser på OL i 2002

GEILO (Dagbladet): Daniel Franck var sikker på at han hadde vunnet Kongepokalen da han var ferdig med finaleløpene i går. Da Terje Haakonsen ble annonsert som vinner, løp han rett inn til dommerne og forlangte en forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han unnlot å legge inn protest, men la ikke skjul på at han følte seg snytt for tinnbøtta av dommerne. - Om det var urettferdig, må andre vurdere. Jeg gidder ikke uttale meg om det. Det var jevnt, men både jeg og flere andre reagerte litt på hvordan Terje kunne vinne, sier Franck til Dagbladet.

Uansett. Franck er en glad gutt, og veldig kortsint. Han unner Haakonsen pokalen.

Artig med Terje

- Det var jo artig at han fikk den, sier han tørt.

For de fleste nøytrale tilskuerne var nok Franck den moralske vinneren. Han har hatt en ujevn sesong i år, men i går trosset han ryggsmertene og kjørte veldig mange bra run i den godt preparerte Geilo-pipen.

- Ryggen er ganske vond når jeg kjører. Jeg fallt to ganger i kvalikken, og den siste gangen smalt det skikkelig i hue, sier Franck.

Satser på OL

Ryggen gjør ham litt usikker på framtida.

- Egentlig hadde jeg ikke trengt å kjøre mer. Jeg har ikke mer å bevise, og har oppnådd alt jeg har ønsket. Men det er så utrolig gøy å være med og konkurrere.

Sjøl om han kanskje kommer til å delta i færre konkurranser framover, så er målet klart.

- Jeg ønsker å satse på OL i Salt Lake City i 2002. Det kommer litt an på hvordan kvalifiseringen blir, men jeg tror vi slipper å kvalifisere oss gjennom FIS-arrangementer. Det blir feil når snowboarderne er de eneste som ikke kan kan kvalifisere seg til OL gjennom sitt eget forbund, sier Franck.

Så spørs det bare om helsa holder i to år til.

- Jeg har kjørt lenge nå. Jeg er ikke noe unge lenger. Det kjenner jeg på kroppen, ler han.