BOMBETRUSLER: Et av flyene som ble tvunget til å nødlande, var på vei fra Jorge Chavez-flyplassen like utenfor Perus hovestad Lima. Foto: REUTERS / Mariana Bazo / NTB scanpix
BOMBETRUSLER: Et av flyene som ble tvunget til å nødlande, var på vei fra Jorge Chavez-flyplassen like utenfor Perus hovestad Lima. Foto: REUTERS / Mariana Bazo / NTB scanpixVis mer

Sint kunde pågrepet for bombetrusler mot søramerikanske fly

En misfornøyd mann som ikke fikk returnert en gjenglemt koffert, skal stå bak bombetruslene mot ni søramerikanske fly torsdag.

Politiet sier de har pågrepet 29 år gamle Franco Sepulveda Robles i den chilenske byen Antofagasta etter at de koblet telefonen hans til truslene som ble ringt inn.

Minst to fly nødlandet på flyplassen i Chiles hovedstad Santiago som følge av truslene torsdag. I tillegg vendte noen fly tilbake til flyplassene de hadde tatt av fra, mens andre ble stoppet fra å ta av.

Flyene truslene var rettet mot, befant seg i luftrommet over eller på bakken i Chile, Argentina og Peru. Truslene ble rettet mot ni faktiske flyginger, i tillegg til to flyginger som ikke fantes.

Ifølge politiet var Sepulveda forbannet på flere flyselskaper etter at kofferten hans hadde blitt glemt igjen, og fordi han ikke fikk den returnert. Han skal dermed ha ringt inn en rekke bombetrusler, men det fantes ingen eksplosiver i noen av flyene.

Selv benekter han anklagene, ifølge advokaten hans.

Chiles innenriksminister Andrés Chadwick sier Sepulveda kan risikere fem års fengselsstraff.