Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sint måke har fått stambord

Skal du nyte en utepils i Arendal i sommer? Pass på å ikke sette deg ved stambordet til måkemor!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sinte måken har fast tilhold på Grandtaket, Arendals høyestliggende uteservering på toppen av en bygård i Pollen. I tre år har måken vært fast gjest på Grandtaket. Denne sommeren syntes den tydeligvis at det var på tide å bli oppgradert som gjest og har lagt beslag på et eget stambord, skriver Agderposten.

Den sinte fuglen har valgt seg ut et bord ytterst i hjørnet av restauranten. Hvis noen er så uheldige å slå seg ned ved bordet, går måkemor raskt til angrep. Fuglen flyr til nabotaket og samler seg mens ofrene uoppmerksomt nyter en brus eller øl. Deretter går den til angrep med høye måkeskrik og sikter seg inn mot dem som sitter ved bordet. Ofte er det bare 20 centimeters klaring mellom måken og den sjokkerte gjesten før måkemor skifter kurs.

Hvis ikke gjesten kjapt tar hintet og skifter bord, har måken enda et triks på lager: Den angreper nedenfra. Da gir de fleste opp og bytter bord, melder Agderposten.

Men eier Jan Thorsland har ingen planer om å kaste ut den kranglete gjesten.

- Måken er blitt en attraksjon, sier han til lokalavisa og forsikrer:

- Det er advarende flyging, den har aldri truffet noen av gjestene.

Ifølge Thorsland har dessuten måken en klar oppfatning av hva slags mennesker den liker og hvem den ikke liker.

- Den gjør forskjell på folk. Noen får lov til å sette seg ved bordet og måken bare ser på, andre igjen får ikke engang nærme seg, forteller han.

image: Sint måke har fått stambord

Selv er han i den siste kategorien: Da Thorsland skulle vise frem måken til Agderposten, gikk den til angrep på sin egen husvert. Den krakilske fuglen er likevel velkommen tilbake til Grandtaket også til neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media