Sint på Jens

TRONDHEIM (Dagbladet): - Uprofesjonelt, sier Trondheims-ordfører Anne Kathrine Slungård om regjeringens Trøndelags-besøk i morgen. Hun er frustrert fordi hun ikke vet hva som skal skje, og heller ikke har fått svar på brev til statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden krigen holdes det regjeringskonferanse utenfor Oslo, når regjeringen Stoltenberg i morgen samles i Erkebispegården i Trondheim.

Etterpå skal statsministeren møte datastudenter, besøke Sintef Unimed og den Ap-styrte Melhus kommune. Først om kvelden får han et ord med Trondheims-ordføreren. Hun er en av 350 gjester regjeringen har invitert til mottakelse.

- Når regjeringen kommer til byen, ønsker vi gjerne velkommen og ruller ut rød løper. Men da må jeg vite hvor jeg skal rulle ut løperen, til hvilket tidspunkt og for hvem, sier Anne Kathrine Slungård (H), og forteller at hun er både oppgitt og frustrert.

- Rent formelt vet vi knapt at regjeringen kommer til byen; vi leste først om det i avisa. Da sendte vi et brev, vedlagt en liste over saker vi gjerne vil ta opp med hver enkelt statsråd. Brevet ble sendt 19. oktober, og vi har ikke fått svar, sier hun.

Avviser kritikk

Jens Stoltenbergs politiske rådgiver, Kathinka Meirik, har ansvaret for opplegget rundt regjeringskonferansen på trøndersk jord, og avviser kritikken.

- Alle ordførerne i regionen er kontaktet og spurt om innspill. Noen har vi klart å følge opp, noen ikke. Jeg tror de fleste skulle være godt fornøyde. Trondheim kommune sendte sitt forslag på et tidspunkt da mange statsrådene alt hadde tatt kontakt med ulike etater og avdelinger, sier Meirik.

Trondheim kommune ønsket to timer med hver statsråd, og tilbød opplegg med vert/vertinne og transport.

Millionregning

«Vi håper regjeringen raskt kommer tilbake til ordførerens kontor slik at vi kan foreta nødvendige avtaler,» skriver Slungård i brevet hun ikke har fått svar på.

Hvis det blir anledning til samtale med statsråd Trond Giske, vil Slungård legge fram en regning på 173 millioner kroner, det kommunen mener staten skylder etter seksårsreformen.

TIL TRØNDELAG: Jens Stoltenberg.