Sint på TV2-reporter

LOs nestleder, Gerd-Liv Valla, er ikke blid på TV2 Gerhard Helskog. I gårsdagens utgave av Rikets Tilstand ble Valla og andre samfunnstopper med kommunistisk fortid framstilt i et svært dårlig lys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I programmet tok Helskog for seg AKP og beslektede bevegelsers hyllest av Stalin, Mao og Pol Pot i 70- og 80-åra. Helskog sa at de tidligere aktørene på ytre venstre fløy hyllet massemordere. Programmet viste også intervjuer med overlevende fra Pol Pots folkemord i Kambodsja, der de fortalte om grusomhetene de ble utsatt for.

Ikke alle var like angrende. - Etterpåklokskap har lite for seg. Å angre er ikke min stil, sa sosialminister og eks-AKP'er Guri Ingebrigtsen. Ministeren mente medlemskapet hennes var et resultat av tidsånden som rådet.

- Framstilt som dust

Valla kom heller ikke så godt ut av det, der det så ut som hun nektet å stille opp i Rikets Tilstand for å kommentere fortiden sin. - Gerhard Helskog brukte en framgangsmåte for å få meg til å delta i programmet som jeg ikke syntes noe om i det hele tatt. At en journalist til de grader gir uttrykk for sine private meninger og nærmest karakteriserer meg som en dust og så vil ha meg til å delta i et program, gjorde at jeg valgte ikke å delta, sier Valla til NTB.

Gerd-Liv Valla, som ligger godt an til å bli LOs neste leder, var aktiv i Kommunistisk Universitetslag (KUL) fram til 1979. Ideologisk befant KUL seg enda lenger til venstre enn AKP. Valla har tidligere fortalt åpent om sin radikale fortid.

Innimellom intervjuene presenterte Rikets Tilstand en smørbrødliste over kjente eks-AKP'ere som i dag befinner seg i innflytelsesrike stillinger - ikke overraskende godt representert innen kultur, media, politikk og akademia.

<B>SINT:</B> Gerd-Liv Valla er sur på TV2s Gerhard Helskog etter onsdagens Rikets Tilstand.