Sint pappa dømt for vold mot åtteåring

Foran en skoleklasse og to lærere angrep og truet en 35 år gammel far en åtteåring som hadde mobbet datteren hans. I dag ble pappaen dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da datteren til den 35 år gamle tobarnsfaren kom gråtende hjem fra en skole i Trondheim på dagtid i november i fjor, ble faren rasende. Datteren hevdet hun nok en gang var blitt mobbet og plaget av en skolekamerat. Fly forbanna dro faren sporenstreks til skolen. Han oppsøkte klasserommet der åtteåringen befant seg. Inne i klasserommet gikk han bort til pulten til åtteåringen, slo neven hardt i bordet og løftet guttungen opp i ansiktshøyde etter klærne.

- Du skal ligge unna NN, ellers tar jeg deg, skrek faren til den vettskremte gutten.

Beklaget oppførselen

En lærer beordret tiltalte til å slippe guttungen, noe han gjorde. Gutten falt ned på pulten sin og gråt kraftig etter den skremmende opplevelsen. Resten av skoledagen gikk med til å berolige både guttungen og de andre klassekameratene som var vitne til det voldsomme opptrinnet.

35-åringen innså raskt at det han hadde gjort ikke sømmet seg. Han kontaktet seinere skolen og ba om unnskyldning, både overfor fornærmede, de andre elevene og foreldrene.

Ble provosert

Aktor la ned påstand om 6000 kroner i bot til 35-åringen, men retten kom til at 3000 kroner fikk holde.

Retten har en viss forståelse for tiltaltes reaksjon, og finner det normalt at han reagerte med sinne og fortvilelse når hans datter ble plaget. Dette ansees som et formildende punkt. Men retten mener samtidig at provokasjonen ikke kan føre til straffefrihet ettersom fornærmede bare var åtte år gammel.

Voksne skal overfor barn opptre som rollemodeller og gå foran som gode eksempler på hvordan konflikter bør løses. Det må derfor kunne kreves at voksne mennesker strekker seg svært langt, særlig ved barns tilstedeværelse, for å forsøke andre løsninger på konflikter enn å opptre skremmende og voldelig overfor et forholdsvis lite barn, mener retten.