Sint så det Holt

I går morges kunne Anne Holt lese at hun hadde sviktet homobevegelsen. I går kveld tok hun til motmæle ved å taregien på direkten i «Redaksjon 21».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev tirsdag at suksessforfatteren Anne Holt hadde inngått partnerskap med Cappelen-redaktør Tine Kjær, og i går gikk sentrale personer i homobevegelsen ut og kritiserte Holt fordi hun ikke hadde «kommet ut av skapet» tidligere.

«One-woman-show»

Det var en harmdirrende Anne Holt som hadde bestemt seg for å stille opp i NRKs studio i går kveld. Hun var så provosert av kritikken at hun ikke ønsket å snakke med Blikk-redaktør Arne Walderhaug og LLH-leder Knut Sverre Røang, verken før eller etter sending.

I TV-studioet tok hun imidlertid bladet fra munnen i debatten som utviklet seg til et «one-woman-show»:

- Det er ikke noe nytt at homobevegelsen nærer forakt for meg, men jeg har aldri angrepet dere fordi jeg ikke sparker noen som er mindre enn meg. Dere dikterer hvordan folk skal leve livet sitt, sa en rasende Anne Holt.

Holts klare melding til redaktør Walderhaug var at Se og Hør viste større respekt for hennes privatliv enn homoavisa.

Ville ikke snakke

- Jeg respekterer faktisk at hun har valgt å ikke stå fram. Men hun har bestemt seg for at jeg er den store stygge ulven, sa Arne Walderhaug til Dagbladet etter «Redaksjon 21»-sendingen.

Selv valgte Anne Holt å ikke snakke med pressen etter TV-sammenstøtet med representantene for homobevegelsen.

REAGERER: Anne Holt raste mot representanter for homobevegelsen i Redaksjon 21 i går kveld.