Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sinte demonstranter angrep Saudi-Arabias ambassade i Teheran

Protesterer mot henrettelsen av en sjiamuslimsk skriftlært.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Saudi-Arabias ambassade i Teheran ble lørdag kveld angrepet av rasende demonstranter, som protesterte mot henrettelsen av en sjiamuslimsk skriftlærd, melder NTB.

Politiet skal ifølge nyhetsbyåret ISNA, ha fått kontroll over området og fjernet demonstrantene fra ambassaden, skriver AFP.

Ifølge CNN er flere demonstranter arrestert.

Videoer viser herverk Utenriksdepartementet i Iran ba i en uttalelse demonstrantene om å respektere ambassadens eiendom, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Russia Today skriver at flere iranske demonstranter har brutt seg inn i ambassaden etter at de kastet flere molotovcocktail
mot bygningen. Det skriver også flere andre nyhetskilder, blant annet Iranian Students News Agency og Al Arabiya.

Flere videoer som er lastet opp på twitter viser sinte demonstranter som inne i ambassaden, mens de knuser møbler og vinduer.

Den iranske journalisten Sobhan Hassanvand har publisert flere bilder og videoer som viser at ambassaden blir rasert, skriver Vice News.

Dagbladet har ikke fått bekreftet om videoene er ekte eller ikke.

Rundt 90 prosent av muslimene i Iran er sjiamuslimer. 

Har henrettet 47 personer Flere medier, blant dem det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, melder at også det Saudi-Arabias konsultatet i den iranske byen Mashhad er satt fyr på.

Dagbladet skrev tidligere i dag at Saudi Arabia har henrettet 47 personer, blant dem den høytstående sjiamuslimsk skriftlærde, Nimr al-Nimr (56). En kjent religiøs leder i hele den sjiamuslimske verden.

«Dette er ikke småtteri. Dette kan få store konsekvenser», sa Cecilie Hellestveit, seniorrådgiver ved International Law and Policy Institute (ILPI), til Dagbladet.

Henrettelsen av Nimr vekker sterke reaksjoner i hele Midtøsten i dag. Rasende sjiamuslimer har protestert i land som Irak, Pakistan, India og utenfor den saudi-arabiske ambassaden i London. I Bahrain brukte politiet tåregass mot sjia-demonstranter.

En ayatolla i Iran, Ahmad Khatami, sa at den saudiarabiske kongefamilien vil komme til «å bli utslettet».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media