Sinte drosjesjåfører spredte falske rykter

Politimester Ingelin Killengreen måtte natt til søndag sende ut en pressemelding for å dementere ville rykter som oppsto blant aksjonerende drosjesjåfører i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over datanettet fikk alle drosjene i Oslo meldinger om at en av politimesterens sønner hadde vært involvert i episoden som endte med at tre drosjesjåfører ble pågrepet av politiet. Det er helt feilaktig.

Pressemelding

Saken startet med en krangel mellom en sjåfør fra Norgestaxi og en fotgjenger, som mente at sjåføren hadde kjørt borti ham. Det endte med håndgemeng som politiet måtte rydde opp i. En sjåfør ble da pågrepet etter å ha truet fotgjengeren med en hjulvinne. To andre sjåfører ble også innbrakt, den ene etter å ha dyttet til en politimann, den andre etter å ha nektet å oppgi personalia til politiet.

Taxisjåførene raste mot politiet etterpå. Og i løpet av kvelden oppsto ryktet om at sønnen til politimester Killengreen hadde vært involvert. Sjåførene ble mer og mer sikre på det ut over natta.

- I løpet av natta ble vi nedringt av media som ville vite om dette medførte riktighet. I samråd med politimester Killengreen valgte vi å sende ut en pressemelding til media om dette, sier informasjonssjef Liv Merete Wiker ved Oslo politidistrikt.

I pressemeldingen gir politiet sønnene til Killengreen alibi for hendelsen.

«Killengreens ene sønn er bortreist i helgen. Den andre har mellom klokken 17 og 00 i kveld vært opptatt med å reparere en bil i et verksted på Bjølsen. Ingen av dem har således vært i nærheten av nevnte episode, og har derfor heller ingen ting med saken å gjøre,» heter det i pressemeldingen fra Oslo-politiet.

Krevde møte

Politiet i Oslo er kjent med at sjåfører i Oslo Taxi sendte ut meldinger på drosjesentralens nett om at Killengreens sønn var involvert i episoden. Dette satte sinnene i kok på kolleger som ikke visste hva som egentlig hadde skjedd.

Det resulterte i at hundrevis av aksjonerende sjåfører natt til søndag forlangte at politimester Killengreen personlig skulle innfinne seg - og det straks - og beklage hele saken. Nå ser det ut som at kanskje ledelsen i Oslo Taxi må komme med beklagelser overfor politimester Killengreen.

- Vi skal gjennomgå denne saken, og prøve å finne ut hvorfor dette fikk sånne dimensjoner. Dette var fjæra som ble til fem høns. Dessuten gikk det ut over et uskyldig publikum, sier Hans-Erik Eid, nestleder i styret i Oslo Taxi.

Han sier at Oslo Taxi ikke er ansvarlig for hva de enkelte sjåførene skriver og sender ut på dataanlegget, og at drosjesentralen derfor ikke kan gjøres ansvarlig for de falske ryktene som ble spredd.

- Men vi kommer til å beklage at ryktet oppsto, sier Eid.

AKSJON: Mer enn 100 drosjer sto stille i protest mot Oslo-politiet natt til i går. Drosjene aksjonerte også ved å blokkere trafikken på Karl Johans gate.