Hotellarbeidere går likevel ikke til streik mandag. Fellesforbundet mener at lønnspåslaget på drøyt 5 kroner timen er høyere enn hva man trolig kunne oppnådd med en streik. Bildet viser Thon Hotel Opera i Bjørvika, der fagorganiserte hotellarbeidere etter planen skulle vært tatt ut i streik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Hotellarbeidere går likevel ikke til streik mandag. Fellesforbundet mener at lønnspåslaget på drøyt 5 kroner timen er høyere enn hva man trolig kunne oppnådd med en streik. Bildet viser Thon Hotel Opera i Bjørvika, der fagorganiserte hotellarbeidere etter planen skulle vært tatt ut i streik. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Sinte hotellarbeidere føler seg snytt for streik

- Vi er i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotellarbeidere i Bergen er sinte og skuffet over at de likevel ikke skal streike. De retter skarp kritikk mot Fellesforbundet som anbefaler et lønnspåslag de mener er altfor dårlig.

- Vi er i sjokk. Alle jeg har snakket med, er veldig skuffet. De er sinte for at vi ikke fikk noen mulighet til å tette lønnsgapet mer, sier Merethe Sutton til Bergensavisen.

Hun er tillitsvalgt for 34 medlemmer hos Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen. Målet for hotellarbeiderne er en lønn som ligger nærmere industriarbeiderens, som er organisert i samme forbund. Gapet er fortsatt på 100 000 kroner, ifølge Sutton.

- Mange mener det ikke er vits i å være medlem mer og vurderer å melde seg ut. Fellesforbundet hadde nok ikke regnet med at vi er så misfornøyde, og det kan det hende de får svi for, sier hun.

Over 2600 ansatte ved 69 hoteller skulle etter planen streike fra mandag.

Men Fellesforbundet og NHO Reiseliv ble lørdag enige om at alle får et generelt tillegg på 5,06 kroner timen, og at dette ikke skal føre til reduksjon av lokalt avtalte tillegg. Fellesforbundets leder Clas Delp har uttrykt stor tilfredshet med resultatet.

Det enstemmig anbefalte forslaget vil nå bli sendt ut til uravstemning blant de berørte medlemmene torsdag 22. mai.

(NTB)