Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sinte naboer angrep brannmenn og politi

Da mannskapene rykket ut etter melding om brann i Drivarbekkdalen i Vinje natt til i dag.

BRANN:  Brannen ble varslet klokka 4.09, og første brannmann ankom stedet 20 minutter senere i sin privatbil. Kart: Google Maps
BRANN: Brannen ble varslet klokka 4.09, og første brannmann ankom stedet 20 minutter senere i sin privatbil. Kart: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huset var overtent før slukningsarbeidet kunne begynne.

 - Dette er jo en meget spesiell sak, sier operasjonsleder Gunnar Hanssen i Telemark politidistrikt til NTB.

Brannen ble varslet klokka 4.09, og første brannmann ankom stedet 20 minutter senere i sin privatbil. Han ble da angrepet av sinte naboer som mente utrykningstiden var altfor lang. Den ene ruta i brannmannens privatbil ble slått inn og knust, og han måtte trekke seg tilbake.

To andre brannfolk og en representant fra E-verket ble også angrepet og valgte også å trekke seg tilbake for å vente på politiet. Men da politiet ankom ble også de angrepet av naboene. Huset var helt overtent da slukkearbeidet kunne begynne og brant til grunnen.

- Det er klart at når politiet og brannvesenet blir hindret i å gjøre jobben sin, tar det lengre tid, sier Hanssen.

To menn er pågrepet og siktet for vold mot offentlig tjenestemann. Det er ennå uklart hvordan brannen startet og hva som var brannårsaken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media