Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sinte single menn i protesttog mot jula

Kaller seg «Tapere som ikke har draget».

«SMASH CHRISTMAS»: De omlag 20 mennene, som kaller seg «Losers with women» eller «Tapere som ikke har draget», marsjerte lørdag gjennom den japanske hovedstadens gater, og slaktet den kommende høytiden med tilrop og plakater Foto: AFP PHOTO / Toru YAMANAKA / NTB Scanpix
«SMASH CHRISTMAS»: De omlag 20 mennene, som kaller seg «Losers with women» eller «Tapere som ikke har draget», marsjerte lørdag gjennom den japanske hovedstadens gater, og slaktet den kommende høytiden med tilrop og plakater Foto: AFP PHOTO / Toru YAMANAKA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I det store og det hele, synes de aller fleste at jula er en ganske ålreit høytid, men ikke alle er like begeistret. I alle fall ikke denne grupperingen fra Tokyo.

De omlag 20 mennene, som kaller seg «Losers with women» eller «Tapere som ikke har draget», marsjerte lørdag gjennom den japanske hovedstadens gater, og slaktet den kommende høytiden med tilrop og plakater ifølge nyhetsbyrået AFP.

«Knus jula!», lød parolen.

- Blir diskriminert De mener at høytiden er diskriminerende overfor single mennesker, og at kommersialiseringen av jula har gått altfor langt.

- I den verden vi lever i, lurer man penger ut av mennesker som er forelska. Glade mennesker som støtter opp om kapitalismen, sier organisasjonens leder.

- Jula er en av de beste eksemplene på akkurat dette.

Lederen, som ville bli navngitt under synonymet MarkWater, sier også at markeringen var for å støtte menn som ikke har noen kjærester.

- Upopulære menn, menn som ikke har kjærester eller koner, blir diskriminert. Vi vil bryte ned disse barrierene, sier han.

Flere protester I Japan er ikke jula en offisiell høytid, men den markeres ofte uformelt som en romantisk begivenhet for par. Likevel er det salg i butikkene, og mange familier pynter juletrær.

Gruppa har også tidligere hatt liknende protestmarsjer mot vestlige høytider. Da har blant annet valentinsdagen fått gjennomgå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media