Sinte tyskere kaster USAs CIA-sjef ut av landet

Tyskerne rasende på amerikansk spionasje.

SINT: Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, skal være lei av at amerikanerne ikke vil samarbeide under etterforskningen av det som skal være muldvarper, og går til det drastiske skrittet å kaste ut CIAs Tyskland-sjef. USAs president, Barack Obama har foreløpig ikke kommentert situasjonen. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
SINT: Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, skal være lei av at amerikanerne ikke vil samarbeide under etterforskningen av det som skal være muldvarper, og går til det drastiske skrittet å kaste ut CIAs Tyskland-sjef. USAs president, Barack Obama har foreløpig ikke kommentert situasjonen. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): En talsperson for Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, opplyser på en pressekonferanse at en sjefen for CIA i Tyskland kastes ut av den amerikanske ambassaden i Berlin.- Representanten for amerikansk etterretning ved USAs ambassade er bedt om å forlate Tyskland. Det skjer på bakgrunn av pågående etterforskning og spørsmål som ble reist for måneder siden om aktivitetene til amerikansk etterretning i Tyskland. Myndighetene tar saken veldig alvorlig, sier Merkels talsperson, Steffen Seibert.

Tysk politi har den siste uken innledet etterforskning i to mulige spionsaker, der personer i Tyskland skal ha spionert for USA. Nå går Tyskland til et svært uvanlig og drastisk skritt som også er et svært offentlig uttrykk for tysk sinne mot deres amerikanske allierte.

- Mangel på hjelp Meldingene om at CIA-sjefen utvises kommer kort tid etter at Merkel torsdag kommenterte spionsakene.

- Å spionere på allierte er bortkastet energi, sa Merkel ifølge NTB.

Ifølge en uttalelse Business Insider har fått fra tyske myndigheter, er det en direkte reaksjon på USAs manglende evne til å hjelpe Tyskland med etterforskningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer