Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sintef avviser å ha godkjent Dæhlie-pipe

- Vi kan ikke se at dette er i tråd med våre godkjenninger og anbefalinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En massiv pipesjakt med innvendig kledning av tre kan være årsaken til at Bjørn Dæhlies hytte ved Hafjell brant ned til grunnen natt til 18. oktober.

Etter brannen sa Dæhlie til Dagbladet at han mener kravene til Sintef bør gjennomgås etter hyttebrannen.

- Peisen og pipa er montert av leverandøren, som - tilsynelatende for meg - har fulgt Sintefs krav, sa Dæhlie.

Nå sier Sintef at de ikke har godkjent løsningen for ildstedet eller skorsteinen i Bjørn Dæhlies nedbrente hytte.

I en pressemelding opplyser Sintef at de ikke er kjent med hvilke produkter som var benyttet, og at de kun kjenner saken fra mediene.

- Der opplyses det at det kun var 2 centimeters avstand fra ildsted/skorstein til treverk, og at stålskorsteinen gikk i en sjakt som var kledd innvendig med tre. Vi kan ikke se at dette er i tråd med våre godkjenninger og anbefalinger, sier forskningssjef Jan Olav Hjermann.

Sintef har gått gjennom de aktuelle godkjenningene av stålskorsteiner, og ingen av dem tillates montert nærmere treverk enn 30 millimeter.

- Vi føler med Bjørn Dæhli og hans familie. En brann er noe av det verste man kan oppleve. Vi føler oss trygge på at norske myndigheter gjennom sin etterforskning vil avdekke de faktiske forhold og være opptatt av å finne årsak og sammenheng til ulykken. Denne lærdommen må spres, sier Hjermann i pressemeldingen.

Dæhlie har ikke anlending til å gi en utfyllende kommentar til utspillet fra Sintef, men skriver følgende i en SMS til Dagbladet.

- Jeg syns det er veldig bra at SINTEF ser på min sak. Forutsetter at seriøse ledende norske leverandører har levert både godkjente produkter og montering i min hytte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media