HYPERLOOP

SINTEF tror hyperloop kan bli det nye internett. Bare rør, mener Høyre

Dette kartet viser hvorfor hyperloop kan bli en gullgruve for Norge. Alle er ikke like begeistret.

BEST PÅ RØR? Norge har bygget tusenvis av kilometer med rør i Nordsjøen. SINTEF mener vi kan bruke kompetansen på å bli best på hyperloop. Illustrasjon: Oljedirektoratet
BEST PÅ RØR? Norge har bygget tusenvis av kilometer med rør i Nordsjøen. SINTEF mener vi kan bruke kompetansen på å bli best på hyperloop. Illustrasjon: Oljedirektoratet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): MDG ba i dag Stortinget se på muligheten for å bygge hyperloop-rørledninger mellom storbyer i Norden.

En rørledning på havbunnen fra Oslo til København skal være en ideell begynnelse, ifølge MDG, som lover en miljøvennlig reise på 40 minutter fra Oslo sentrum til København sentrum.

Partiet tror man kan ha en hyperloop på beina innen 15 - 20, men prislappen er uklar. En lignende rørledning mellom Stockholm og Helsinki har en anslått prislapp på 150 milliarder kroner.

Ved SINTEF i Trondheim er man begeistret for MDGs forslag. SINTEF-forsker Terje Kristensen sier hyperloop kommer med store økonomiske muligheter for Norge.

- Fageksperter hos SINTEF mener teknologien har et enormt potensial - også for Norge. Vi tenker ikke bare på markedet for transport av personer og gods, men også for eksport av kompetanse. I Norge har vi lang erfaring og høy kompetanse på å bygge og drifte transport i rør. Vi har drevet med rørtransport i 60 år. Norske fagmiljøer og kunnskap er dermed svært relevant for etablering og drift av Hyperloop, sier Kristensen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer