Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sir Humphrey angriper Kina

LONDON (Dagbladet): Skuespilleren Nigel Hawthorne, best kjent som Sir Humphrey i TV-serien «Javel, statsminister», kritiserer Kina. Han har engasjert seg i kampen mot Kinas salg av menneskedeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

orne kritiserte kineserne for å fjerne legemsdeler som hjerte, hornhinner, nyrer og lever fra henrettede fanger. - Dette er et klart brudd på menneskerettighetene og må stanses, sier Hawthorne.

Han spiller nå inn en TV-serie for Channel 4 om handelen med kroppsdeler. Kineserne selger dem til utenlandske sykehus, som bruker delene på sine pasienter.

Kinesernes omsetning av kroppsdeler ble avslørt av BBC-journalisten Sue Lloyd-Roberts. Hun filmet med skjult kamera forhandlinger om kjøp av slike deler.

Channel 4 lager en serie i tre deler som handler om en britisk kirurg som reiser til Kina for å operere en politisk leder. Mens han er der spør studentene om han vet at henrettede fanger blir brukt til å skaffe kroppsdeler.

Sue Lloyd-Roberts, som er blitt utestengt fra Kina, støtter TV-serien fordi den vil belyse disse menneskerettighetsbruddene. Hun sier at lite har forandret seg etter hennes avsløringer. Hun tror ikke den britiske regjering har øvd noe press for å få kineserne til å stanse virksomheten.