«Siri Bjerke er en feig, tannløs papirtiger»

Martin Schanche angrer ikke på at han overkjørte miljøvernminister Siri Bjerke da de to debatterte ulvejakta i «Redaksjon 21» på NRK i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hadde Roald Amundsen levd, ville han klint til henne med en hakapik.

Det sier ulveforsvareren Schanche til Dagbladet, som seint i går kveld var like h... forbanna som på TV. Etter sending ulte mobiltelefonen og hjemme tikket e-postene inn, ifølge ham selv utelukkende positive.

- Siri Bjerke er en feig, tannløs papirtiger som spiller en plate med hakk i. Hun er ingen verdig motstander, sier Schanche.

Fikk advokathjelp

Han skammer seg ikke over å banne på direkten.

- På forhånd fikk jeg hjelp fra advokaten min for å unngå injuriesøksmål.

- Det virket ikke sånn...

- Nei, nei, jeg prøver å holde noe tilbake, men når jeg hører lavmålet fra ministeren er det vanskelig, sier rallykjøreren fra Tana, som angrer på ett punkt:

- Jeg føler meg som en tosk fordi jeg ikke har reagert på ulvejakta tidligere. Men nå skal de pinadø få høre det, varsler Schanche. Han vil trappe opp støtten til ulveaksjonistene med både argumenter og penger.

Ulvejakta går imidlertid utover den sportslige gleden.

- Jeg har aldri sett mindre fram til en sesong enn nå. Nå får jeg sinte polakker og franskmenn på nakken og må forsvare hvorfor jeg ikke har tatt affære tidligere. Men det har ikke vært min jobb å passe på faunaen. Jeg har betalt skatt siden jeg var 16 for at Siri Bjerke og de før henne skulle vokte naturen. Nå er det tilbake til den mørkeste middelalder hvor vargen måtte slås i hjel. Noen må stoppe dette svineriet, sier Schanche på inn- og utpust.

Fikk opp dampen

Om hvordan han opplevde å sitte i studio:

- Jeg fikk opp dampen til slutt, men hvis Knut Olsen hadde sagt et pip til, hadde jeg bedt ham dra til helvete og reist meg. Jeg bruker av mine beste arbeidstimer, og da skal jeg pinadø få snakke ut.

Målløs

Det sier mannen som i går kveld var verdig kandidat til mesterskapet: «Hvordan snakke lengst og sterkest mulig uten å bli avbrutt.» Tilbake satt en profesjonell politiker til tider målløs.

Programleder Knut Olsen er godt fornøyd:

- Det var veldig bra å få Schanche i studio. Jeg har sjelden hatt en så engasjert deltaker. Det blir det severdig TV av. Bjerke var sporty nok til å stille opp, sier Olsen, som for en sjelden gang lot en av debattantene styre showet selv. Han reagerte ikke på bannskapen og Schanches form.

- Jeg mener vi skal ha det høyt under taket. Jeg tålte bannskapet og stoler på at seerne også gjorde det, sier Olsen til Dagbladet.