Barnevernsflyktningene

«Siri» flyktet fra barnevernet: Polske myndigheter mener hun er forfulgt i Norge

Kvinnen søker asyl i Polen.

POLEN: «Siri» har dratt til Polen med barna sine, for å unngå norsk barnevern. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
POLEN: «Siri» har dratt til Polen med barna sine, for å unngå norsk barnevern. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I oktober i fjor skrev Magasinet om «Siri», som flyktet fra Norge til Polen med sin åtte måneder gamle datter. Nå melder polske medier at kvinnen oppfyller det første av to obligatoriske krav for å få asyl i landet.

Forfulgt av barnevernetDet er ytterst sjelden at nordmenn søker asyl i andre stater. «Siri» følte seg forfulgt av det norske barnevernet. Hun fikk gode skussmål fra det norske sykehuset etter fødselen, men barnevernet ikke tok hensyn til dette. De forholdt seg til en bekymringsmelding om kvinnens tidligere medikamentbruk og psykiske helse.

I frykt for å bli fratatt datteren så hun ingen annen utvei enn å forlate landet. Da kvinnen kom til Polen fikk hun tatt hårprøver som dokumenterte at hun ikke hadde brukt andre medikamenter enn Paracet det siste året. I høst søkte hun om asyl i Polen.

Les hele saken om «Siris» flukt fra barnevernet her.

Oppfyller kravIfølge polske medier har utlendingsmyndighetene i landet før helga slått fast at den norske kvinnen oppfyller det første av to obligatoriske krav for å få asyl i landet:

Hun er forfulgt i hjemlandet, og det er fare for at hun vil utsettes for brudd på menneskerettigheten hvis hun vender hjem til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer