Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siri Hatlen og hennes nestleder blir sittende i Entra-styret

«Kuppmakere» må gå.

FORTSETTER: Styreleder i Entra Eiendom, Siri Hatlen, blir sittende. Her er hun på vei til møte med nærings- og handelsminister Trond Giske for å diskutere utviklingen i lederlønninger i selskaper der staten er eier tidligere i høst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORTSETTER: Styreleder i Entra Eiendom, Siri Hatlen, blir sittende. Her er hun på vei til møte med nærings- og handelsminister Trond Giske for å diskutere utviklingen i lederlønninger i selskaper der staten er eier tidligere i høst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To styremedlemmer som gikk inn for å ansette den omstridte Entra-sjefen Rune Olsø, må nå gå fra styret. De to er Ottar Brage Guttelvik og Ketil Fjerdingen. Også Ida Helliesen går nå ut av styret. De tre erstattes av Arthur Sletteberg, Ingrid Tjøsvold og Kjell Bjordal.

Hatlen og Mæland ville ikke ha Olsø, som er venn av næringsminister Trond Giske, som administrerende direktør i Entra.

- Ny dynamikk
- Vi behøver en ny dynamikk i styret, sa settestatsråd i saken, Bård Vegar Solhjell under pressekonferansen i Næringsdepartementets lokaler som begynte 1430 i ettermiddag.
Han er settestatsråd fordi næringsminister Trond Giske har meldt seg inhabil på grunn av sitt nære forhold til Rune Olsø.

Et kvarters tid før pressekonferansen, forlot styreleder Siri Hatlen lokalet, ifølge NRK. Hun kunne bekrefte at det hadde vært en ekstraordinær generalforsamling i Entra.

Ap-tilknytning
Olsø har hatt lederstillinger i Entra siden 2005 og har de to siste årene vært selskapets viseadministrerende direktør. Siden april i år har han vært konstituert som administrerende direktør.

Flere av styremedlemmene som støttet hans kandidatur da han 26. september ble ansatt i stillingen, har tilknytning til Arbeiderpartiet. Saken sto ikke på dagsorden da Olsø ble ansatt.

Godt betalt
Olsøs lønn er på drøyt fire millioner kroner.  Den høye lønna har vært kritisert, også av sentrale Ap-politikere.
Solhjell sa under dagens pressekonferanse at en viktig oppgave for styret blir å sørge for at lederlønna ligger innenfor statens retningslinjer for lederlønner.