Sirkler inn bin Laden

Opplysninger gitt av den fengslede al-Qaida-lederen Khalid Shaikh Mohammed har fått fart på jakten på Osama bin Laden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har pakistanske og amerikanske styrker intensivert jakten på Osama bin Laden langs den sørvestlige grensa til Afghanistan. I går ble det meldt at to av bin Ladens sønner var såret og arrestert i et sammenstøt, men dette ble seinere tilbakevist av offisielle amerikanske kilder.

Bakgrunnen for klappjakten på verdens mest ettersøkte mann, er opplysninger gitt av al-Qaida-leder Khalid Shaikh Mohammed, som ble arrestert av pakistansk politi forrige lørdag.

Ifølge Pakistans innenriksminister Faisal Saleh Hayat har Mohammed vært forbausende samarbeidsvillig og pratsom.

Konsentrert

Jakten på bin Laden konsentreres nå om områdene langs grensene til Pakistan og Afghanistan. To militærfly med spesialstyrker skal ha landet på en flyplass sør for Balochistan-provinsens hovedstad, Quetta, i går, melder BBC News.

Helikoptre skal ha surret over området og droppet flygeblader for å minne lokalbefolkningen om at bin Ladens hode er verdt 25 millioner dollar i dusør.

En talsmann for den pakistanske presidenten, general Rashid Qureshi, sa i går til amerikansk fjernsyn at ingenting tyder på at terrorlederen vil bli pågrepet i nær framtid.

Advarer mot angrep

Etter avhørene i Pakistan har Shaikh Mohammed vært i amerikanernes varetekt. Han befinner seg nå trolig på Bagram flybase i Afghanistan. Washington Post skriver at han allerede har advart amerikanske styrker mot å angripe Irak.

- La Irak-krigen begynne. Da vil amerikanske militærstyrker bli angrepet inne på sine baser i Golfen, advarte Shaikh Mohammed.

JAGET: Arrestasjonen av al-Qaida-toppen Khalid Shaikh Mohammed har ført til intensivert jakt på terroristorganisasjonens toppsjef, Osama bin Laden. I går gikk det rykter om at to av bin Ladens sønner skulle være såret og arrestert, men meldingene er tilbakevist av USA. Dette tv-bildet, datert 9. januar 2001, viser bin Laden sammen med sønnen Mohammed (t.v).