Sirkler inn død babys mor

Den planlagte begravelsen av guttebabyen «Fred» som ble funnet i Drammen 29. mai, ble i går utsatt fordi politiet nå har håp om å finne barnets mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi følger konkrete spor. Det er snakk om navngitte personer, sier politiavdelingssjef Håkon Grøtland ved Drammen Politistasjon. Han bekrefter at etterforskerne tidlig fikk tips om navngitte personer som kunne ha tilknytning til det døde guttebarnet.

Konkrete tips

- Det konkrete tipset, som er så interessant at vi fortsatt arbeider med det, mottok vi etter få dager. Mange andre tips ble også fulgt opp, og personene ble sjekket ut av saken. Men denne saken henger igjen, sier Grøtland.

Det er en vanskelig sak Drammens-politiet har i hendene.

Svært sensitiv sak

- Tilnærmingen til personene er vanskelig, det er substansen i saken som gjør at dette ikke er enkelt. I tillegg er det en meget spesiell sak. Ingen vi har vært i kontakt med har arbeidet med liknende saker, sier Grøtterud.

- Saken har også blitt spesiell fordi vi har dempet fokus på en eventuell straffesak. Politiets primære mål her har vært hensynet til mora. Vi vil blant annet svært gjerne vite om barnet var dødfødt, og i så fall foreligger det ingen straffbar handling, sier politiavdelingssjefen.

Svar fredag?

- At begravelsen i går ble utsatt, indikerer det at dere ikke er langt unna en løsning?

- Politiet ønsker at mora skal få delta i begravelsen dersom hun blir funnet. Vi har et lite håp om at vi vet noe mer fredag.