Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sirkler inn drapsmannen

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet tror at de nyoppdagede DNA-sporene kan gi oppklaring av barnedrapene. Sporene stammer fra en mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier kriminalsjef Arne Pedersen til Dagbladet.

Drapsjegerne forbereder seg nå på å tappe blod av navngitte personer.

DNA-sporet er funnet i det biologiske materialet på det etterforskerne benevner som «det sentrale åstedet», like ved stedet der jentene ble funnet drept og skjult.

40 prøver

Politiet forbereder å sette opp en liste over personer som det kan bli aktuelt å sjekke mot DNA-sporet. Personene kan bli spurt om frivillig å avgi blodprøve for å sammenlikne med funnene fra åstedet.

Dette gjelder personer som var i Baneheia på drapsdagen uten alibi, navngitte personer som politiet har fått tips om.

DNA-sporet skal foreløpig brukes til å utelukke at det biologiske materialet fra åstedet stammer fra letemannskaper eller barnas nærmeste mannlige slektninger. Svaret på de 40 prøvene vil foreligge like over helga.

HV-sjef Stein Borgersen, som fant jentene, var én av dem politiet innkalte i går.

- Flere av oss har nå vært inne for å tappe blod. Klart dette sporet gir håp om at politiet klarer å oppklare saken, sier Borgersen til Dagbladet.

Analyseeksperter Dagbladet har snakket med, understreker at dersom politiet i Kristiansand nå har en fullverdig DNA-profil, vil det gå kort tid før ekspertene kommer med de første resultatene.

Allerede mandag, kanskje før, kan drapsjegerne i Kristiansand få de første svarene.

Når letemannskapene eventuelt er sjekket ut, vil etterforskningsledelsen ta stilling til om «Aksjon Blodtapping» skal gjennomføres i stor skala.

- Hvis vi kan gå videre på materialet, mener jeg det kan bli det som blir utløsende for at vi kan oppklare saken, hevder Pedersen.

Feller morderen?

Kriminalsjefen vil ikke kommentere om en eventuell mistenkt gjerningsmann kan lukes bort fra mistanken på linje med letemannskapene som nå sjekkes.

Etter det Dagbladet har grunn til å tro, kan det biologiske materialet bli politiets aller beste trumfkort overfor en mistenkt.

BÅRENE: Her bæres de to drepte jentene bort fra åstedet for drapet.