Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sirkler inn flere medhjelpere etter drapet på Arshad (52)

- Vi mener det er flere enn de siktede som er involvert i dette, sier politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen.

SLÅTT I HJEL: Mohammad Arshad ble etter alt å dømme slått i hodet med slagvåpen da han ble angrepet like ved sin egen bolig på Manglerud etter å ha kjørt hjem fra jobb natt til 28. september. Foto: Daniel Laabak
SLÅTT I HJEL: Mohammad Arshad ble etter alt å dømme slått i hodet med slagvåpen da han ble angrepet like ved sin egen bolig på Manglerud etter å ha kjørt hjem fra jobb natt til 28. september. Foto: Daniel Laabak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet mener at en større gruppe menn kan ha medvirket til drapet på Mohammad Arshad (52) på ulike måter.

- Vi mener det er flere enn de siktede som er involvert i dette. Vi forsøker å avklare hvem det dreier seg om, sier politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Leter dere etter navngitte personer?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Tre siktet Det var etter alt å dømme flere menn utstyrt med slagvåpen som angrep Arshad da han natt til lørdag 28. september ble slått i hodet og funnet livløs i gata like ved hjemmet på Manglerud. Politiet jobber ut fra at den høyt respekterte restauranteieren ble et uskyldig offer for en konflikt knyttet til en bestemt person han kjente godt.

Så langt er tre menn siktet i drapssaken. Alle nekter straffskyld:

En 30 år gammel norskpakistaner som er sentral i gjengmiljøet Furuset Bad Boys og er tidligere straffedømt en rekke ganger, blant annet for vold og grove ran. Han ble pågrepet i Oslo 10. oktober, snaut to uker etter drapet. 30-åringen har vært sentral i en konflikt med en person drapsofferet kjenner godt.

FORLENGET FENGSLING: 30-åringen som ble pågrepet i Oslo ble i dag besluttet varetektsfengslet i nye fire uker. Politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen opplyser at det er gjort en lang rekke beslag i saken. Foto: Harald S. Klungtveit
FORLENGET FENGSLING: 30-åringen som ble pågrepet i Oslo ble i dag besluttet varetektsfengslet i nye fire uker. Politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen opplyser at det er gjort en lang rekke beslag i saken. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

• Straffedømt norskmarokkaner (28) fra samme gjengmiljø. Dro fra Oslo til Marokko noen dager etter drapet, men ble etterlyst gjennom Interpol og pågrepet da han krysset grensa fra Marokko til den spanske enklaven Ceuta 10. oktober.

• 28 år gammel voldsdømt norskpakistaner som har blitt koblet til både Young Guns, B-gjengen og Furuset Bad Boys. Reiste til Pakistan etter å ha vært tilstede i Arshads begravelse. Nå er han internasjonalt etterlyst og har gjort det klart at han foreløpig ikke ønsker å melde seg frivillig.

Venter med konfrontasjon I Oslo tingrett i dag ble 30-åringen besluttet varetektsfengslet i nye fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, hvorav to uker i full isolasjon.

«Det er tre siktede i saken så langt, men det er ikke usannsynlig at flere personer — som politiet ikke har kontroll med — kan være involvert. Siktede må derfor fratas muligheten til å kommunisere med andre innsatte direkte eller indirekte i to uker», heter det i fengslingskjennelsen.

 Mannen har bare vært avhørt som siktet én gang for en måned siden, og politiet vil etter alt å dømme prøve å få bedre kontroll på de to andre siktede før 30-åringen konfronteres med det politiet kaller «veldig interassante beslag».

- Tidspunktet for konfronterende avhør kommer blant annet an på gjennomgangen av det enorme beslagsmaterialet i saken, sier Ingebrigtsen.

Han vil ikke kommentere om politiet kan dokumentere at de siktede befant seg på Manglerud på drapstidspunktet.

GJENG-«BRØDRE»: En norskpakistaner (30) og hans norskmarokkanse kamerat (28) fra Furuset Bad Boys-miljøet er pågrepet og drapssiktet. I tillegg er en tredje siktet (28) på rømmen i Pakistan.
GJENG-«BRØDRE»: En norskpakistaner (30) og hans norskmarokkanse kamerat (28) fra Furuset Bad Boys-miljøet er pågrepet og drapssiktet. I tillegg er en tredje siktet (28) på rømmen i Pakistan. Vis mer

- Det er ikke aktuelt å kommentere enkeltheter på dette stadiet i etterforskningen. Det er et sammensatt bevisbilde, sier politiadvokaten.

- Vår klient nekter ennå straffskyld. Utover det kan jeg ikke kommentere saken nå, sier advokat Marion Haaland ved Advokatfirmaet Elden etter fengslingsmøtet.

Etterlyst i Pakistan I går skrev Dagbladet at 28-åringen som sitter i varetekt i Spania nå har samtykket til å bli utlevert til Norge. Norge har ikke utleveringsavtale med Pakistan, der den tredje siktede befinner seg, men vil likevel be pakistanske myndigheter om hjelp til å pågripe ham.

- Han kan velge selv hvordan dette skal foregå - om han vil risikere å bli pågrepet der han er nå og bli sittende i varetekt i Pakistan i lengre tid eller om han heller vil forholde seg til norsk politi, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

DREPT: Mohammad Arshad (52) var en høyt respektert mann i det norskpakistanske miljøet i Oslo og som restaurant- og pubeier. Politiet tror 52-åringen ble et uskyldig offer for en konflikt mellom kriminelle miljøer han ikke selv var en del av. Foto: Olav Olsen / Aftenposten / NTB Scanpix
DREPT: Mohammad Arshad (52) var en høyt respektert mann i det norskpakistanske miljøet i Oslo og som restaurant- og pubeier. Politiet tror 52-åringen ble et uskyldig offer for en konflikt mellom kriminelle miljøer han ikke selv var en del av. Foto: Olav Olsen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer