Sirkler inn gjerningsmenn

Politiet i Kristiansand kommer til å ta kontakt med flere personer i løpet av dagen, etter at en 18-åring ble alvorlig skadd i seksualisert vold på Quart-festivalen. Etter det Dagbladet.no erfarer begynner politiet å nærme seg gjerningsmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18 år gammel mann ligger alvorlig skadd på Vest-Agder sykehus, etter at flere personer tok seg inn i en sølvgrå Subaru Forester han sov i ved Quart-festivalen og mishandlet ham grovt. Gjengen som brøt seg inn i bilen begynte med å barbere beinet hans, før volden utartet. 18-åringen var beruset og kan ikke gjøre rede for hva som har skjedd.

Nå begynner politiet å sirkle inn gjerningsmennene.

Status som vitner

Det var mellom 15 og 20 vitner til mishandlingen, som skjedde mellom klokka 23 og 23.30 fredag kveld i krysset Østre Strandgate/Sjølystveien.

- Vi har noen navn på blokka som vi kommer til å ta kontakt med. Noen av dem er utenbys. De har status som vitner, slik de framstår så langt, sier etterforskningsleder Paul Magne Lunde til Dagbladet.no.

Politiet har så langt avhørt tre vitner. I tillegg meldte et nytt vitne seg i morgentimene i dag. Det er på bakgrunn av vitneforklaringer at politiet har fått flere navn på jobbe opp mot.

- Folk har vært på vei hjem fra festivalen i helga, så vi håper flere vitner melder seg i dag.

Kan få mén

18-åringens skader har vært beskrevet som alvorlige, men politiet vil ikke ut med detaljer av hensyn til fornærmede og den videre etterforskningen. Han er operert ved kirurgisk avdeling.

- Skadene var alvorlige på lørdag, men det er uavklart hvordan 18-åringens tilstand er nå. Vi vet heller ikke om han kommer til å få varige mén, sier Lunde.

ÅSTEDET: Her i krysset mellom Sjølystveien og Østre Strandgate i Kristiansand sentrum, skal mishandlingen ha skjedd.