Sirkler inn ranerne

Oslo-politiet er i ferd med å sirkle inn Munch-ranerne. Flere personer med tilknytning til det beinharde ransmiljøet skal være involvert i kunstranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre måneder etter det spektakulære kunstranet på Tøyen i Oslo, nærmer politiet seg sakte, men sikkert en oppklaring.

Dagbladet får bekreftet at politiet mener flere med tilknytning til ransmiljøet i Oslo skal være involvert, også som bakmenn. Det er taktisk etterforskning de siste ukene som har ført politiet langt nærmere tre eller flere kunstranere. Politiet har mottatt opplysninger om navngitte ranere.

- Sirkler inn miljøer

Politiet vil offisielt ikke kommentere utviklingen i ranssaken.

- Vi er i ferd med å sirkle inn miljøer og er optimistiske med tanke på oppklaring av saken. Jeg vil imidlertid ikke gi noe tidsperspektiv når det gjelder eventuelle pågripelser og siktelser, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved avdeling for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Et bestillingsran

Det er etterforskningen av fluktbilen, en Audi S4 stasjonsvogn, som er hovedårsaken til at det internt i politiet er stor optimisme. Bilen skal ha vært disponert av personer i ransmiljøet før ranet fant sted.

Bilen skal ha blitt hentet på en gård i Østfold i fjor, og gått gjennom en rekke ledd i Oslos underverden før den ble brukt som en av fluktbilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.