Sirkus Frp fortsetter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Samtidig som en av Carl I. Hagens verstinger, stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm fra Østfold, sikret seg renominasjon i fylket, ble en annen, stortingsrepresentant Jan Simonsen fra Rogaland, anklaget for å gi fri adgang til stortingsbygningen for en mann som har vært siktet etter Nygaard-attentatet og som bringer med våpen inn i nasjonalforsamlingen.
  • Dette skjer altså etter at Carl I. Hagen har brukt storparten av høsten og masse energi og penger på å prøve å bli kvitt de såkalte verstingene. Det lyktes i Oslo, og i Østfold ble det til og med arrangert et nytt nominasjonsmøte etter at Hedstrøm mot Hagens vilje ble nominert første gang. Men grasrota i østfoldpartiet vil ha Hedstrøm. De liker hans standpunkter i innvandringsspørsmål og i kriminalpolitikken.
  • Jan Simonsen er ikke like lett å gripe, men også han har et tydelig restriktivt syn på innvandring og i kriminalpolitikken. Samtidig står han fram med pakistanske og palestinske venner. Men etter at han onsdag ble satt i forbindelse med væpnet vennebesøk i stortingsbygningen, er Hagens oppmerksomhet rettet mot ham. Hagen er for anledningen «rystet» over tildragelsen.
  • Slik viser de siste dagers episoder at partilederen har påtatt seg en umulig oppgave som ryddemester. Selv om partiledelsen vil ansvarliggjøre og anstendiggjøre, er det andre som vil ha de markante og «uansvarlige» representantene på Stortinget. Ikke minst har nominasjonene i Østfold vist at partiets velgere også vil ha det slik. Folk som Simonsen og Hedstrøm er jo de største stemmesankerne for Frp ved siden av Hagen selv.
  • Carl I. Hagen har antakelig påtatt seg en oppgave som bare kan gi ham nederlag. Han vil hele tida ha nissen med på lasset samme hvor mye han stikker gaffelen inn i det. Verken eksklusjoner eller rettsavgjørelser hjelper når velgerne går imot. Og i det politiske miljø for øvrig må høstens hendelser for all framtid ha vaksinert alle mot enhver tanke på samarbeid med denne balstyrige flokken av politikere.