Sirkus Frp skal stoppes

Carl I. Hagen og Frp's advokater forsøker nå å få lagmannsretten til å stoppe et nytt Frp-sirkus i rettssalen. Blir det likevel muntlige rettsforhandlinger, er Frp-ledelsens neste trekk å innkalle 50 vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Dag Danielsen og de andre åtte suspenderte og ekskluderte medlemmene i Oslo Frp kjemper fortsatt for en midlertidig omgjøring av den brutale «utkastinga» fra Frp. Med advokat Per Danielsen i spissen er det knusende nederlaget fra namsretten anket til Borgarting lagmannsrett. Målet er å tvinge fram en annullering av suspensjons/eksklusjons-vedtaket før års- og nominasjonsmøtet i Oslo Frp den siste helga i januar.

Nå er tilsvaret fra Frp's advokater i Thommessen Krefting Greve Lund klart. Dagbladet har fått tilgang på dokumentet.

Stopp sirkuset

Dommerne i Borgarting lagmannsrett må rett over nyttår avgjøre om ankesaken skal behandles i skriftlige eller muntlige forhandlinger. «Muntlige» betyr et nytt Frp-sirkus i retten med tilhørende stor mediedekning og full gjennomlysning av Frp's indre liv. Det er dette advokat Per Danielsen krever. Skriftlige forhandlinger betyr en rettsavgjørelse utelukkende basert på sakens dokumenter.

Nå slår Frp's advokat Pål W. Lorentzen knallhardt tilbake mot Per Danielsen og avviser kategorisk behovet for muntlige forhandlinger.

Frp's advokat går så langt som å fastslå at Danielsen-brødrene ønsker å bruke rettssalen som en «arena for en uløselig og for deres del tapt politisk konflikt».

Anonyme vitner

Advokat Per Danielsen argumenterer knallhardt for muntlige forhandlinger i prosesskriftet fra de Frp-utstøttes advokater. De mener en ny runde i rettssalen er nødvendig for å belyse saken tilstrekkelig.

Advokatkrigen i dette Frp-dramaet handler ikke bare om muntlige eller skriftlige forhandlinger, men også om hvor mye tid lagmannsretten vil trenge. Vil rettssaken kreve for mye tid, er det ikke sikkert at lagmannsretten makter å behandle saken før års- og nominasjonsmøtet i januar. Utsettes saken, vil mye være tapt for Danielsen og de andre som øynet stortingsplass etter valget.

Carl I. Hagen og advokatene planlegger en massiv vitneførsel. Og dette skal ta tid. Det kan bli aktuelt å innkalle alle personene som har klaget på Dag Danielsen og de andre utstøtte. Til nå har Frp-ledelsen hemmeligholdt disse navnene.

- I en situasjon der det mot formodning blir muntlige rettsforhandlinger, vil vi måtte belyse faktum slik vi ser det. Da kan det være aktuelt å innkalle dem som har henvendt seg til oss.

Da snakker vi fort om 50 personer. Kanskje enda flere, sier Frp's generalsekretær Geir Mo til Dagbladet.

kristian.skard@dagbladet.no

<B>KJEMPER:</B> Carl I. Hagen og hans advokater kjemper for å unngå en situasjon som dette lagmannsretten skal behandle suspensjonen og eksklusjonen av Dag Danielsen og de andre i Oslo Frp.