Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sirkus Opticom

Engelskmennene Fussel og Keith tok i går tilbake makta i et ellevilt Opticom-sirkus. De kastet opprørerstyret, og avviste å betale styrets honorarkrav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men opprørsgeneral Petter Stordalen stiller opp og betaler styret av egen lomme.

-  Jeg betaler med den største glede, sa Petter Stordalen til Dagbladet etter at den andre ekstraordinære generalforsamlingen i Opticom på en måned, var ferdig i går kveld.

Færre enn sist var møtt fram. Men Thomas Fussel og Robert Keith, gjerne kalt «togrøverne», - som ble feid ut av styret 7. desember, var nå tilbake med et solid aksjeflertall. Det møtet manglet av spenning om utfallet, ble mer enn oppveid av elleville innslag, utløst av engelskmennenes nådeløse overkjørsel av de norske opprørerne, eller «piratene», som de kaller dem.

Straffe-eksersis

Straffe-eksersisen begynte med at togrøverne endret dagsorden, kastet sittende styre og valgte et nytt bestående av Fussel, Keith og en amerikaner de samarbeider med. Deretter vedtok flertallet at det kastede styret ikke skulle få legge fram sin granskingsrapport.

Til slutt ble det avtroppende styrets honorarkrav for den måneden det har jobbet, 225 00 kroner, avvist.

Fussel, som sammen med Keith, har tatt ut minst 70 millioner kroner i honorarer, lønn og bonuser fra Opticom de fem siste åra, mente det avtroppende styret fikk nøye seg med samme styresats som de selv praktiserer, nemlig 150 000 i året, og altså 12 500 kroner for en måned.

-  Men da følger det vel opsjoner med, ropte noen til stormende latter.

 DRAMA:  Det kom til elleville scener på Opticoms generalforsamling i går kveld. Her gjør Opticom-opprører Petter Stordalen det klinkende klart for Opticoms konstituerte sjef, Erling Svela, (t.h.) at advokat Anders Eckhoff ( på talerstolen) skal legge fram granskingsrapporten om engelskmennene Fussel og Keiths disposisjoner i selskapet, trass i deres forsøk på å stoppe redegjørelsen. Foto: Frank Karlsen
DRAMA: Det kom til elleville scener på Opticoms generalforsamling i går kveld. Her gjør Opticom-opprører Petter Stordalen det klinkende klart for Opticoms konstituerte sjef, Erling Svela, (t.h.) at advokat Anders Eckhoff ( på talerstolen) skal legge fram granskingsrapporten om engelskmennene Fussel og Keiths disposisjoner i selskapet, trass i deres forsøk på å stoppe redegjørelsen. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Mindretallet forsøkte med krasse protester å hindre total knebling av rapporten. Dramaet toppet seg da generalforsamlingen var over. Noen fra Fussel/Keith-sida løp for å hente vakter for å få ryddet salen. Midt på gulvet sto Petter Stordalen fast at:

-  Vi går ikke herfra!

Hans tilhengere klappet.

Trusler mot opprørerne

Keith og Russels advokater truet opprørerne og den kastede styrelederen Anders Eckhoff med rettssak hvis han holdt sin redegjørelse om granskingen.

Konstituert leder for Opticom, Erling Svela, spratt opp på dirigentbordet og erklærte at det var Opticom som hadde leid salen, at møtet var slutt og at det derfor bare var å gå hjem.

Men nå hadde også kortvokste Petter Stordalen kommet seg opp på podiet, hevet over trengselen av presse og advokater:

-  Hvis du ikke ønsker å høre redegjørelsen, Svela, kan du bare gå hjem. Anders Eckhoff holder sin redegjørelse fra DENNE talerstolen. Dette er Folkets Hus, ikke Keiths eller Fussels lokale, tordnet Stordalen og slo flathanda i talerstolen.

Så begynte Eckhoff sin redegjørelse for avstengt mikrofon, mens taklyset blinket av og på i ca. et minutt før det ble stående på.

Selve redegjørelsen ble et antiklimaks. Det aller meste av innholdet er allerede kjent gjennom mediene, og granskerne er dessuten varsomme med å trekke klare konklusjoner om evt. ulovligheter fra engelskmennenes side.

Uverdig og uventet

-  Jeg har aldri opplevd maken, sa advokat Eckhoff. Han mener Fast, hvor Fussel og Keith kontrollerer 20 prosent når Fast har kjøpt Opticom, har et troverdighetsproblem etter det som har skjedd.

-  Uverdig og uventet, sukket Stordalen da sirkuset var over.

-  Kan du samarbeide med Fussel og Keith i Fast etter dette?

-  Jeg ønsker å sluttføre prosessen og være med og påse at alle Opticom-askjonærene får de Fast-aksjene de har krav på. sier Stordalen.

På vei ut av Folkets Hus møtte vi tidligere LO-sjef Yngve Hågensen og LOs sjeføkonom Stein Reegård på vei inn. Men de kom for seint til å rense tempelet. Både togrøverne og piratene hadde forlatt stedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!