Sirkuseieren grep ikke inn da elefanten Anne (58) ble mishandlet

Men slipper å sone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sirkuseier er dømt til tre år betinget fengsel for ikke å ha grepet inn da elefanten Anne (58) ble mishandlet av en av hans ansatte.

Det skriver Sky News.

Dyrevernorganisasjonen Animal Defenders International (ADI) satte opp skjult kamera i Bobby Roberts' (58) sirkus i Cambridgeshire, hvor en ansatt - som siden den gang skal ha sluttet i jobben - ble avslørt i å mishandle elefanten.

I videoen ser man den ansatte slå Anne med høygaffel og sparke henne gjentatte ganger i siden. Elefanten var også konstant bundet fast i foten.

Slått og sparket 48 ganger Opptakene skal ha blitt gjort mellom 21. januar 15. februar i fjor, skriver BBC.
 
I løpet av tida dyrevernorganisasjonen filmet inne hos elefanten, skal Anne ha blitt slått og sparket 48 ganger. Hun pådro seg også store skader i bena, som følge av slagene og fastbindingen.

Roberts skal aldri selv ha påført elefanten skade.

- Uten kritikk fra noen hold Selv sier sirkuseieren at han ikke var klar over at elefanten hadde vært bundet fast, og fastslår at hans instrukser til de ansatte var at elefanten skulle få være ute, innenfor et elektrisk gjerde.

Roberts blir derfor heller ikke nektet å jobbe med dyr i fremtida.

- Roberts har ikke selv påført dyrene skade, og har tatt hånd om dyr i mesteparten av sitt liv - uten kritikk fra noen hold. Som du (Roberts, red. anm.) vet så altfor godt, har allerede store deler av befolkningen uttalt seg om hva de mener bør skje med deg, sa dommer David Chinnery til den tiltalte.

- Synd ikke kan stilles for retten Personen som i videoen mishandler elefanten, skal ifølge Sky News ha dratt hjem til hjemlandet Romania - og blir derfor ikke stilt i retten i England.

- Alle som ser de sjokkerende opptakene kan se hvordan denne stakkars elefanten led, og det beviser hvor uakseptabelt dette er. Det er bare synd de som slo Anne i videoen ikke kan bli stilt for retten, sier Jody Gordon i dyrevernorganisasjonen RSPCA til Sky News.

Anne har siden videopptakene ble gjort, blitt flyttet til Longleat Safari Park i Wiltshire.

SLÅTT, SPARKET OG FASTBUNDET: Den 58 år gamle sirkuselefanten Anne ble mishandlet av én av de ansatte i sirkuset som kaller seg Super Circus. Hun var også fastbundet 24 timer i døgnet under vinterhalvåret. Sirkusets eier er nå dømt til tre år betinget fengsel, men slipper å sone da han aldri selv utførte voldshandlingene. Mannen som i videoen mishandler elefanten skal ha reist til hjemlandet sitt, og blir derfor ikke stilt for retten i England.
SLÅTT, SPARKET OG FASTBUNDET: Den 58 år gamle sirkuselefanten Anne ble mishandlet av én av de ansatte i sirkuset som kaller seg Super Circus. Hun var også fastbundet 24 timer i døgnet under vinterhalvåret. Sirkusets eier er nå dømt til tre år betinget fengsel, men slipper å sone da han aldri selv utførte voldshandlingene. Mannen som i videoen mishandler elefanten skal ha reist til hjemlandet sitt, og blir derfor ikke stilt for retten i England. Vis mer