SLUTT: Det tradisjonsrike amerikanske sirkuset Ringling Brothers and Barnum & Bailey sier farvel til elefantene sine fra 2018 som følge av kritikk fra dyrevenner. Foto: REUTERS/Brendan McDermid
SLUTT: Det tradisjonsrike amerikanske sirkuset Ringling Brothers and Barnum & Bailey sier farvel til elefantene sine fra 2018 som følge av kritikk fra dyrevenner. Foto: REUTERS/Brendan McDermidVis mer

Sirkuset gir etter for presset fra dyrevernerne: Dropper elefanter i showet

Barnum & Baily.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tradisjonsrike amerikanske sirkuset Ringling Brothers and Barnum & Bailey sier farvel til elefantene sine fra 2018 som følge av kritikk fra dyrevenner.

Sirkuset kunngjorde torsdag at deres flokk av indiske elefanter gradvis blir faset ut i årene framover, og fra 2018 vil det ikke lenger være elefanter på programmet sammen med klovnene, trapesartistene og akrobatene.

Det familieeide sirkusets eiere Nicola og Alana Feld sier at beslutningen er et resultat av et kulturskifte opp gjennom årene.

For noen tiår siden ville det vært utenkelig med et sirkus uten elefanter, men i de siste årene er dyrevernere som mener elefanthold i sirkus er dyremishandling, blitt bedre organisert og har fått med seg opinionen.

(NTB)