INNSETTES: Abdel Fattah al-Sisi blir i dag tatt i ed som Egypts nye president. Foto: EPA/SISI CAMPAIGN/NTB SCANPIX
INNSETTES: Abdel Fattah al-Sisi blir i dag tatt i ed som Egypts nye president. Foto: EPA/SISI CAMPAIGN/NTB SCANPIXVis mer

Sisi innsettes som ny president i Egypt

Blir tatt i ed i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypts nye leder Abdel Fattah al-Sisi blir søndag tatt i ed som ny president under en seremoni i Kairo.

Den tidligere hærsjefen var sentral da militæret avsatte Egypts folkevalgte president Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskap i juli i fjor. USA har ikke villet kalle Sisis maktovertakelse et kupp fordi det da ville ha tvunget USA til å stanse milliardbistand til Egypt. Sisi vant ifølge valgkommisjonen med 96,91 prosent av stemmene og hadde kun én motkandidat.

Når Sisi søndag blir tatt i ed som president, skjer det med blant andre palestinernes president Mahmoud Abbas til stede, medlemmer fra flere av kongehusene i Gulf-statene samt afrikanske statsledere. Seremonien finner sted klokken 9.30 søndag morgen norsk tid.

Sisi blir den femte egyptiske presidenten som kommer til makten med militærbakgrunn. Egypt er preget av interne konflikter etter at de nye myndighetene slo hardt med på Det muslimske brorskap. Sisi får nå to hovedutfordringer: Å gjenopprette sikkerhet og stabilitet, og å gjenopplive en skakkjørt økonomi. Saudi-Arabias kong Abdullah, som er motstander av Det muslimske brorskap, har oppfordret til en donorkonferanse for å hjelpe Egypts økonomi på rett vei.

(NTB)