Valg i Egypt

Sisi vinner presidentvalget i Egypt

Egypts eneveldige president, Abdel Fattah al-Sisi, vinner valget med rundt 90 prosent, ifølge statlige medier.

STEMMENE TELLES: Egyptiske valgmedarbeidere teller stemmene fra denne ukas presidentvalg i Egypt. Ikke uventet, er det president al-Sisi som vil ta en overlegen seier. Foto: Apa / Scanpix
STEMMENE TELLES: Egyptiske valgmedarbeidere teller stemmene fra denne ukas presidentvalg i Egypt. Ikke uventet, er det president al-Sisi som vil ta en overlegen seier. Foto: Apa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt er som forventet: Egypts president Abdel Fattah al-Sisi ser ut til å ta en overlegen valgseier. Foreløpig viser stemmene at han har fått rundt 90 prosent av stemmene, melder egyptiske Al Ahram.

Dermed må Egypt fortsette med et diktatorregime, som mange omtaler som enda verre enn det som var under Hosni Mubarak, som ble tvunget til å gå av under den arabiske våren i 2011.

Bare en motkandidat

Valget pågikk i tre dager, og dørene ble stengt i går kveld.

Foreløpig viser tallene at Sisi fikk rundt 88 prosent av stemmene i Egypts nest største by, Alexandria. Her skal antall personer som faktisk stemte vært så lavt som 38 prosent, ifølge Al Ahram.

Al-Sisis eneste utfordrer var Moussa Mustafa Moussa, en lite kjent partileder som bestemte seg for å være motkandidat helt på tampen. Andre potensielle motkandidater ble arrestert.

Knebler opposisjonen

Sisi har ledet Egypt siden 2013, etter at Egypts første demokratisk valgte president, Mohammed Morsi, ble kastet fra makta.

Siden den gangen har Sisi og hans militærregime kneblet alt som er av opposisjon. Titusenvis av mennesker er arrestert, ifølge BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer