Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sissel (54) var tre minutter unna å lande i Mosjøen - plutselig måtte flyet snu

Og det var ikke på grunn av dårlig vær.

HEKTISK: Sissel Gangmark skulle egentlig lande i Mosjøen i 19-tiden i går kveld. Hun kom ikke hjem før klokken seks i dag tidlig.  Foto: Privat / Paul Kleiven / NTB scanpix
HEKTISK: Sissel Gangmark skulle egentlig lande i Mosjøen i 19-tiden i går kveld. Hun kom ikke hjem før klokken seks i dag tidlig. Foto: Privat / Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Widerøe-flyet lettet i Trondheim og hadde god sikt ned til flyplassen i Mosjøen lufthavn ved landing. Langingshjulene var ute og det var kun tre minutter til passasjerene kunne gå ut av flyet.

Så kom sjokkmeldingen: Flyet måtte snu og lande på Værnes i Trondheim.

Ingen seter var ledig på flyet og det hadde 40 passasjerer.

- Det var helt utrolig. Det var ingen som forsto noenting, sier en av passasjerene, Sissel Gangmark til Dagbladet.

På overtid Grunnen til snuoperasjonen var at pilotene var på overtid. På grunn av dårlig vær var gårsdagens flytrafikk preget av kanselleringer og forsinkelser. Widerøe-flyet skulle ha landet på Kjærstad, Mosjøen lufthavn, i 19-tiden i går kveld.

- Hvis flyet hadde gått inn for landing i Mosjøen, hadde flyet blitt stående igjen der til i morgen. Det var et dilemma mellom to onder, og da valgte vi å snu flyet for å berge resten av flyets rutetider, sier Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Widerøe.

Pilotene på flyet kan av sikkerhetmessige årsaker ikke jobbe mer enn sin normale arbeidstid. Og Widerøe har ingen reservepiloter i Mosjøen.

Kongsteien forstår at passasjerene oppfatter dette som meningsløst, spesielt siden flyet var tre minutter unna landing.

Men dere vet vel på forhånd hvor lang tid denne flyvningen tar?

- Ideelt sett skulle vi fanget opp dette tidligere. Det tok dessverre litt tid før vår operasjonssentral fant ut at pilotene var i ferd med å jobbe overtid. Det har vært en hektisk dag med kanselleringer og forinkelser, sier Kongsteien.

Oppgitt - Jeg og de andre passasjerene ble ganske oppgitt.  Da vi landet på Vernes ble vi henvist til tog eller hotell for overnatting. Jeg og 24 andre passasjerer valgte å ta toget. Jeg kom til slutt frem i Mosjøen klokken seks i dag tidlig. Toget var også en del forsinket, sier Gangmark.

Hun synes det er uakseptabelt at ikke operasjonsledelsen hadde oversikt over arbeidstiden til pilotene før de sendte av gårde et fullt fly opp i lufta.

- Jeg har reist en del og opplevde ikke situasjonen som kaotisk. Hektisk var det, og vi ble sendt fram og tilbake etter at vi landet på Værnes. Det kunne vært ungått. Men vi nordlendinger er vant til å ta ting som det kommer, det kunne ha vært verre, sier hun.