Sissel ble terrorens blodige ansikt

Tildekket av blod ble Sissel Wilsgård (61) hjulpet vekk fra regjeringskvartalet. Her forteller hun sin historie. - Jeg vil vise at terroristens skader kan helbredes, sier hun.

SKREKKSCENARIOET: Sissel Wilsgård (61) ble ført ut blant de første fra regjeringskvartalet etter terrorbomben. Det var hennes blodige ansikt som først viste verden hva som hadde skjedd på Oslos blodigste dag. FOTO: Torbjørn Grønning/Dagbladet
SKREKKSCENARIOET: Sissel Wilsgård (61) ble ført ut blant de første fra regjeringskvartalet etter terrorbomben. Det var hennes blodige ansikt som først viste verden hva som hadde skjedd på Oslos blodigste dag. FOTO: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Med meg går det bra» (Dagbladet): -Jeg er født og oppvokst i Båtsfjord i Finmark og livet har gitt meg en del erfaringer som gjør at jeg tåler mye, forteller Sissel Wilsgård.

Den styrken kom godt med da terrorbomben detonerte utenfor regjeringskvartalet.

Da satt hun i høyblokkas åttende etasje, vendt mot Grubbegata, og utferdiget beredskapsplaner for de menneskene Norge sender ut i internasjonale operasjoner. Sissel jobbet med planverket for varsling av pårørende.

- Det dumpe drønnet var veldig lett å kjenne igjen. Jeg har selv vært i Afghanistan på jobb, og skjønte med en gang at det var en bombe. For mitt vedkommende ble jeg reddet av bombefilmen som var på kontorvinduet. Ruta falt inn over pulten som et teppe, sier hun. Fikk hjelp av isbjørn Rundt henne oppsto det totale kaos av glass, inventar og kjente stemmer som skrek ut sin frykt.

-Jeg hørte at de ropte om hjelp inne fra lovavdelingen. Min tanke der og da, var at det var til liten nytte. Jeg måtte bare komme meg ut for egen maskin. På veien ut gikk jeg på den utstoppede isbjørnen inne på polaravdelingen, da skjønte jeg at jeg gikk feil, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer