Utreiseregler Norge

Sissel på Sicilia:
- Misunner Norge

- Jeg tror ikke nordmenn vet hvor heldige de er.

BOR I ITALIA: Sissel Bakken og hennes ektemann Salvatore Amico lever sammen på øya Sicilia i Italia. Foto: Privat
BOR I ITALIA: Sissel Bakken og hennes ektemann Salvatore Amico lever sammen på øya Sicilia i Italia. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sissel Bakken flyttet fra Norge til Italia for 34 år siden med italienske Salvatore Amico. Ekteparet bor sammen i den største innlandsbyen på øya Sicilia, Caltanissetta.

Fra balkongen i villaen ser man utover de 70 frukttrærne deres, og den aktive vulkanen på øya, Etna. Det asursblå Middelhavet ligger bare en kort kjøretur unna. Et sted mange nordmenn ville drømt om, når man ser for seg sin første feriedestinasjon etter coronautbruddet.

Bakken har drevet et populært turistfirma i flere år, hvor hun byr tilreisende på flere opplevelser. En av de mest populære aktivitetene deres er utleie av sykler, med ferdig oppsatte sykkelruter på øya.

Men på grunn av pandemien har hun ikke hatt mulighet til å drive forretningen. Hun har full forståelse for myndigheters valg om stengte grenser, der de mener det bør være stengt.

Selv om livet på Sicilia er en drøm merker Bakken at hun gjerne skulle fått den samme behandlingen det norske folket får i hjemlandet hennes.

Misunner nordmenn i Norge

Bakken og ektemannen er begge vaksinerte med Johnson & Johnson-vaksinen, eller Janssen-vaksinen, som den også kalles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer