Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sissel synger med Queen-sjefen

Fra mamma til Pinocchios prinsesse. I en amerikansk storproduksjon av Disneys «Pinocchio» synger Sissel Kyrkjebø duett med Brian May. Queen-sjefen har sammen med Stevie Wonder skrevet sangene til filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik sett kan vi snakke om et skikkelig dronningmøte for Kyrkjebø, som så langt har holdt seg på en armlengdes avstand til det internasjonale rockemiljøet. Men i den ultrapompøse rockeballaden «What Are We Made Of?» stuper hun inn i rockeeliten og i Queen-sjef Mays armer som om hun ikke skulle ha gjort noe annet. All verdens Celiner, Whitneyer og Mariaher går unektelig en usikker tid i møte.

Bulder og brak

Filmen «The Adventures of Pinocchio» hadde premiere i USA i juli. Samtidig kom filmmusikken ut på CD. Men først nå er plata, der Sissel bidrar med to kutt, tilgjengelig i Norge. I «Il Colosso» er Sissel prinsessen som kommer i trøbbel.

- Hun reddes av helten, som selvsagt er Pinocchio, forteller Tone B. Johnsen som representerer plateselskapet Decca i Norge.

Låta er i likhet med «What Are We Made Of?» skrevet av Brian May, men det er bare på sistnevnte kutt at Queen-sjefen synger sammen med Sissel. Det er også denne låta som utmerker seg av de to. Vi kjenner igjen Queens rockedramaturgiske grep med bruk av pomp og prakt, bulder og brak, hylende gitarer og en svulstig og vakker melodi.

God søknad

Og Sissel gjør på ingen måte skam på sitt gode rykte. Det er snarere May som blir stående i skyggen. Muligens en god søknad fra Sissels side om den ledige vokalistjobben i Queen. Stillingen har som kjent stått åpen etter at Freddie Mercury døde av aids på begynnelsen av 90-tallet...

Men like mye befester fru Skoller sin posisjon som en sanger som glir overlegent inn i det internasjonale selskap.

Og en plateutgivelse med Queen-sjefen er neppe dumt. Det kan være kjekt å ha på rullebladet når Sissel og hennes manager Arne Svare utover vinteren skal finne de rette låtskriverne og produsentene til Sissels neste soloplate, planlagt utgitt neste høst. Det er en imponerende liste med samarbeidspartnere Sissel kan slå i bordet med etter hvert: Brian May, Placido Domingo, Charles Aznavour, Neil Sedaka, Rune Larsen...