Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sissels image-krise

Sissel Kyrkjebø leter fortsatt etter en image selv etter at hun har solgt hundretusenvis av plater. Hun jakter nå på låtskrivere som skal hjelpe henne å finne en ny musikalsk stil til sin nye plate. Men julefeiringen legger hindringer i veien. og

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka lanseres to nye plater med Sissel. «Julekonserten» er spilt inn sammen med Ole Edvard Antonsen og Oslo Gospel Choir. Med disse artistene drar hun også på juleturné i Norge om et par uker. Fra plateselskapet Sony kommer «The Best of Christmas in Vienna - Placido Domingo & Friends».

Det vil med andre ord si at de siste tre utgitte CD-ene med Sissel har vært juleplater. I fjor kom «Christmas in Vienna III».

Mange veier

Først tidligst neste høst vil Sissels nye soloalbum dukke opp på markedet.

- Det vil være starten på en musikalsk løpebane hvor Sissel skal finne seg selv, sier hennes manager Arne Svare.

- Men vi har kommet til en erkjennelse av at profileringen av Sissel ikke kan skje på samme måte som med et popband. Hun må selv finne ut hvor veien skal gå.

Jenta med den vakre røsten slo gjennom med «Vestland, Vestland». Siden har det vært «Sound of Music», Neil Sedaka, OL-musikk, Pinocchio-soundtrack, The Chieftians, Placido Domingo - og juleplater. Enya har vært nevnt som referansepunkt, det samme har Mariah Carey. Det har i det hele tatt vært mange retninger i karrieren til Norges mest populære artist.

Placido, nei takk

- Har det vært for mange retninger?

- Jeg vet ikke. Det letteste av alt ville vært å gå til plateselskapet og få et eller annet opplegg tredd ned over hodet for å gjøre Sissel til stjerne. Men vi ønsker ikke å gå den lette veien. Det er viktig med albuerom til forskjellige prosjekt. De er avgjørende for hennes personlige utvikling, sier Arne Svare.

- Alt hun har vært gjennom av prosjekter er med på å skape historien om Sissel. Poenget er at hun som sangerinne innen popsjangeren må kunne få være like allsidig som en sangerinne i klassisk sjanger. Så hun kommer fortsatt til å gjøre mange forskjellige ting. Men soloalbumene framover vil nok følge hverandre i samme sjanger. Så vi sier nei takk om Placido skulle spørre nå.

- Hvem blir låtskriverne på det neste soloalbumet?

- Det vet vi ikke ennå. Det er alltid et problem å finne gode låtskrivere. Og ikke minst gode tekstforfattere, sier Svare.

USA, nei takk

- Tidligere forsøkte dere å erobre USA med «Gift of Love» og Neil Sedaka. Det gikk ikke så bra. Hvor viktig er USA for Sissel nå?

- USA er ikke viktig. Sissel føler seg som europeer. Og nordmann. Både arbeids- og følelsesmessig er det viktigst for henne å være her.

To juleplater med Sissel på en uke er ingen drømmesituasjon for hennes plateselskap Polygram. Dessuten er den ene utgitt av konkurrenten Sony. Polygram-direktør Jørn Johnsen har, siden han overtok ansvaret for Sissels platekarriere, vært «opptatt av å finne en mer enhetlig form for Sissel» og «for Guds skyld ikke lage noen kvinnelig Sedaka ut av henne og ingen midt-på-treet-pop-dame».

- Juleplatene er ikke noe problem for Sissel i utlandet. «Julekonserten» er ikke engang en ren Sissel-plate, og den er bare beregnet for det skandinaviske markedet. Og det forandrer ikke noe på det bildet av Sissel som folk allerede har fra før, sier Jørn Johnsen.