EMOSJONELT GJENSYN: Dalai Lama (høyre) og Naren Chandra Das omfavner hverandre i gleden over å se hverandre igjen for første gang på 58 år. Sist de møttes var i 1959 på grensen mellom Bhutan og Kina, og Chandra Das var en soldat som skulle hjelpe Dalai Lama i sikkerhet fra kinesiske styrker. Foto: Biju Boro / AFP
EMOSJONELT GJENSYN: Dalai Lama (høyre) og Naren Chandra Das omfavner hverandre i gleden over å se hverandre igjen for første gang på 58 år. Sist de møttes var i 1959 på grensen mellom Bhutan og Kina, og Chandra Das var en soldat som skulle hjelpe Dalai Lama i sikkerhet fra kinesiske styrker. Foto: Biju Boro / AFPVis mer

Dalai Lama

Sist de så hverandre var i 1959. Da var Dalai Lama på flukt fra kinesiske styrker

Det ble et gripende møte da den pensjonerte soldaten og Dalai Lama møttes ansikt til ansikt, 58 år etter dramatisk flukt over Himalaya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Når jeg ser ansiktet ditt, innser jeg at jeg også må ha blitt veldig gammel, sa Dalai Lama til 79 år gamle Naren Chandra Das, da de to ble gjenforent etter 58 år denne søndagen, skriver BBC.

Sist de traff hverandre var i 1959. Da var Dalai Lama på flukt fra kinesiske myndigheter. Et tibetansk opprør mot det kinesiske regimet hadde feilet, og i frykt for sitt eget liv, flyktet tibetanernes spirituelle leder fra den kinesiske hæren over til India. Chandra Das var blant soldatene som bidro til å frakte fredsprisvinneren fra 1989 i sikkerhet.

Dalai Lama uttrykte stor takknemlighet overfor Chandra Das da de møttes, og sa at han var «veldig, veldig glad» for å få muligheten til å treffe en del av teamet som ekskorterte ham i trygghet. Chandra Das var på den tiden en del av Assam Rifles, den eldste paramilitære styrken i India.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn