«Sist jeg sjekket hadde Frp kvinnelig partileder, i motsetning til Ap»

Fnyser av kritikken fra Hadia Tajik.

SVARER: Jan Arild Ellingsen tar til motmæle mot Frp-kritikken, her sammen med partikollega Hans Frode Kielland Asmyhr og justisminister Anders Anundsen. Arkivfoto: Heiko Junge / Scanpix
SVARER: Jan Arild Ellingsen tar til motmæle mot Frp-kritikken, her sammen med partikollega Hans Frode Kielland Asmyhr og justisminister Anders Anundsen. Arkivfoto: Heiko Junge / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hennes beskyldninger er uten substans. Hadia Tajik hevder at mannsdominansen i Fremskrittspartiet kan få konsekvenser for den justispolitikken vi fører i regjeringen. Hun fyrer av et skudd i lause lufta, sier Jan Arild Ellingsen (Frp) om sin leder i Stortingets justiskomite.

Nære relasjoner Til Dagbladet uttalte Hadia Tajik:

«Det er en uheldig utvikling at hele justispolitikken til Fremskrittspartiet på Stortinget og i regjeringen, styres kun av menn. På alle politikkområder er det nyttig med en bredde av erfaringer. Det er noe av grunnen til at for eksempel vold i nære relasjoner er blitt et viktig justispolitisk spørsmål, og ikke lenger bare et spørsmål om 'husbråk'», sa Ap-toppen.

Gått i bresjen Jan Arild Ellingsen hevder at kritikken ikke henger på greip.

- Du finner ikke et parti som er så opptatt av vold og seksualforbrytelser mot kvinner som Fremskrittspartiet, sier han.

Vi har vært konsekvente i vår kamp for å forbedre oppfølging av ofrene og har gått i bresjen for å straffe overgriperne strengere.

Det er da ikke sånn at mannlige politikere er mindre opptatt av vold i nære relasjoner enn kvinnelige politikere, sier Ellingsen.

Og spør:

- Vil Hadia Tajik hevde at Knut Storberget var dårligere justisminister for norsk kvinners rettigheter enn Grete Faremo fordi han er mann?

Frp-kvinner er med Ellingsen avviser at de mannlige Frp-erne styrer justispolitikken på egen hånd.

- Det er bare tilfeldig at situasjonen er slik nå. I forrige stortingsperiode satt Åse Michaelsen for Frp i justiskomiteen. Nå har hun flyttet over i transportkomiteen, men hun interesserer seg selvsagt for justispolitikk fortsatt.

Både Åse og andre kvinnelige Frp-politikere er med og legger premisser for utforming av vår og regjeringens politikk på dette feltet, sier Jan Arild Ellingsen.

Feie for egen dør Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann vil ha seg frabedt at Hadia Tajik blander seg inn i Frp's disponering av mannskapet.

- Kanskje burde Tajik starte med å feie for egen dør. Sist jeg sjekket hadde Frp kvinnelig partileder, i motsetning til Ap, sier Ellingsen.

Hans partikollega Ulf Leirstein delte i går Dagbladets sak på Facebook, hvor det ble en debatt om temaet. I to av innleggene sto det:

«Uheldig muslimdominans å ha Hadeda Taquia som leder i justiskomiteen».

«Er Hadia Tajik egentlig kjønnsmoden?»

Leirstein trykket liker på disse kommentarene, og det mener han Tajik må tåle.

- Når Hadia Tajik lander på et sånt lavmål at hun drar inn kjønn, så må hun tåle at folk harselerer tilbake, sier Leirstein.

- Tenker du på om noen kan bli såret av slike kommentarer?

- Da må man velge å ikke delta i offentlig debatt. Hun stiller spørsmål ved min kompetanse fordi jeg er mann, da må hun tåle at noen stiller spørsmål ved hennes interesser fordi hun er muslim. Jeg synes ikke det er noe problem at hun er kvinne og muslim. Det er hun som velger å sette folk i bås. Jeg har besøkt flere krisesentre og voldtektsmottak i mitt hjemfylke enn noen kvinne fra Arbeiderpartiet. Det er feil å tro at vi ikke bryr oss bare fordi vi er menn.