«Sist jeg sjekket hadde Frp kvinnelig partileder, i motsetning til Ap»

Fnyser av kritikken fra Hadia Tajik.

SVARER: Jan Arild Ellingsen tar til motmæle mot Frp-kritikken, her sammen med partikollega Hans Frode Kielland Asmyhr og justisminister Anders Anundsen. Arkivfoto: Heiko Junge / Scanpix
SVARER: Jan Arild Ellingsen tar til motmæle mot Frp-kritikken, her sammen med partikollega Hans Frode Kielland Asmyhr og justisminister Anders Anundsen. Arkivfoto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hennes beskyldninger er uten substans. Hadia Tajik hevder at mannsdominansen i Fremskrittspartiet kan få konsekvenser for den justispolitikken vi fører i regjeringen. Hun fyrer av et skudd i lause lufta, sier Jan Arild Ellingsen (Frp) om sin leder i Stortingets justiskomite.

Nære relasjoner Til Dagbladet uttalte Hadia Tajik:

«Det er en uheldig utvikling at hele justispolitikken til Fremskrittspartiet på Stortinget og i regjeringen, styres kun av menn. På alle politikkområder er det nyttig med en bredde av erfaringer. Det er noe av grunnen til at for eksempel vold i nære relasjoner er blitt et viktig justispolitisk spørsmål, og ikke lenger bare et spørsmål om 'husbråk'», sa Ap-toppen.

Gått i bresjen Jan Arild Ellingsen hevder at kritikken ikke henger på greip.

- Du finner ikke et parti som er så opptatt av vold og seksualforbrytelser mot kvinner som Fremskrittspartiet, sier han.

Vi har vært konsekvente i vår kamp for å forbedre oppfølging av ofrene og har gått i bresjen for å straffe overgriperne strengere.

Det er da ikke sånn at mannlige politikere er mindre opptatt av vold i nære relasjoner enn kvinnelige politikere, sier Ellingsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer