INNESPERRET: En kvinne (59) skal i over ti år ha holdt sine barn innesperret i en leilighet i Bromölla i Skåne, ifølge svensk politi. 
Foto: Christian Ornberg/Expressen
INNESPERRET: En kvinne (59) skal i over ti år ha holdt sine barn innesperret i en leilighet i Bromölla i Skåne, ifølge svensk politi. Foto: Christian Ornberg/ExpressenVis mer

SISTE: - Barn har blitt holdt innesperret i leilighet i over ti år

- Moren ville holde faren unna barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne (59) skal i over ti år ha holdt sine barn innesperret i en leilighet i Bromölla i Skåne, ifølge svensk politi.

Barna skal nå være voksne, ifølge Kvällsposten, som melder om saken. De skal selv ha varslet sine naboer om situasjonen.

Kvinnen er pågrepet etter at politiet brøt seg inn i leiligheten i natt.

Avhør i natt Familiens yngste datter skal ha blitt hentet ut av leiligheten først. Deretter ble resten av familien hentet ut.

- Det har pågått avhør i natt. En kvinne født i 1955 er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse, sier Marie-Louise Holmberg til avisas medarbeidere, som har snakket med flere naboer.

Ewa-Gun Westford ved Polisregion syd sier til Aftonbladet at kvinnen ble anholdt klokka 05.40 i morges. Sjefsanklager Pär Andersson i Kristianstad sier til Aftonbladet att det er tre barn og at de er myndige.

- Ville holde far unna Naboer forteller til Kvällsposten om en familie som har holdt seg for seg selv. Barna skal blant annet ikke ha fått gå på skolen eller fått ha kontakt med helsetjenesten, og naboene har ikke sett folk komme på besøk.

Barna skal ha forklart at innesperringen begynte med at moren ville holde dem unna faren, og de skal ha flyttet rundt etterhvert som moren har trodd at faren var på sporet,

Ifølge Kvällsposten er ikke kvinnen oppført i folkeregisteret på den adressen hvor hun mistenkes for å ha holdt sine barn innesperret.

Det hele skal ha kommet til overflaten da et av barna kom ut og ba om hjelp til å kontakte politiet. Moren skal da ha forsøkt å dra barnet inn igjen.

Isolert familie Naboer har reagert på merkelig oppførsel fra familien.

- Katten vår rømte over til balkongen deres i sommer, men vi fikk ikke komme for å hente den. De skyldte på allergi, sier noen som bor i nærheten til Kvällsposten.
- Persiennene har alltid vært dratt ned og vi har ikke hørt en lyd.

Sjefsanklager Pär Andersson sier til avisa at han ennå ikke om det er snakk om en forbrytelse.

- Skulle det være slik, så er det en svært alvorlig forbrytelse, sier han.
Ifølge Kvällsposten kan straffen for ulovlig frihetsberøvelse i Sverige gi fengsel i inntil ti år hvis forbrytelsen anses som grov.

Er du i området? Har du tips, innspill, video eller bilder? Last opp videoen din til DBTV-desken, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

Dagbladet kommer med mer.

I DENNE BYGNINGEN: I en leilighet i dette huset i Bromölla i Skåne skal en kvinne (59) i over ti år ha holdt sine barn innesperret, ifølge svensk politi.  Foto: Christian Ornberg/Expressen
I DENNE BYGNINGEN: I en leilighet i dette huset i Bromölla i Skåne skal en kvinne (59) i over ti år ha holdt sine barn innesperret, ifølge svensk politi. Foto: Christian Ornberg/Expressen Vis mer