Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SISTE: - Lekteren passerte utenom plattformen

Hoveredningssentralen: - Faren over, ingen andre installasjoner i nærheten.

 EVAKUERT OG STENGT:  Installasjonene på Valhall i godvær. Foto: British Petroleum.
EVAKUERT OG STENGT: Installasjonene på Valhall i godvær. Foto: British Petroleum. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE 12.30: Lekteren som har slitt seg løs i Nordsjøen, drev forbi like før klokka 12.30 forbi plattformen i Valhall-feltet i en avstand på 2.000 meter, bekrefter Hovedredningssentralen Sør-Norge overfor NTB.

 Den 110 meter X 45 meter store kolossen som har slitt seg løs i Nordsjøen, ser nå likevel ikke ut til å treffe plattformen i Valhall-feltet, opplyste Hovedredningssentralen Sør-Norge 10 minutter tidligere.

Klokka 12.24 fikk vil melding om at lekteren har skåret klar av plattformen i en avstand på ca. 1 nautisk mil. Faren er dermed over, for det er ingen andre plattformer i den umiddelbare drivbanen, sier pressesjef Anders Bang-Andersen i HRS til NTB.
Rederiet Eide Marine, som eier den 110 meter lange ubemannede lekteren, fortsetter arbeidet med å få kontroll over fartøyet.  
Styreleder Georg Eide sier til TV 2 Nyhetskanalen at han håper spesialmannskaper kan være kommet om bord innen 15-tiden fra helikopter.

Lekteren som har slitt seg løs i Nordsjøen, er inne i norsk sektor og befinner seg nå bare én time unna plattformen i Valhallfeltet, opplyste Hovedredningssentralen Sør-Norge ved 11.45-tiden.

Alle de drøyt 235 om bord på Valhall-plattformen er nå evakuert, og produksjonen er stengt. De fleste ble hentet med helikopteret og fraktet til andre installasjoner i natt - de siste 80 i formiddag. I alt 380 personer er evakuert fra installasjoner i området

- De siste som ble evakuert, kunne se lekteren fra Valhall. Det er sannsynlig at den vil treffe, sier pressetalsmann Jan Erik Geirmo i BP Norge til TV2 Nyhetskanalen klokka 12.05.

Kl. 08.35 i dag rapporterte den britiske redningsledelsen til Hovedredningssentralen Sør-Norge at kursen hadde seg i vestlig retning og at det var mindre fare for kollisjon.

Lekteren var da i britisk sektor av Nordsjøen, den BP-drevne Valhall-plattformen ligger i norsk sektor.

Kl. 09.35: ny retning:
- stø kurs for Vallhall, opplyste redningsleder Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen til NTB da.  

Dagbladet følger utviklingen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media