SISTE: - Tre personer er pågrepet noen hundre meter fra kafeen Lisa (17) forsvant fra

To menn og en kvinne lagt i håndjern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre personer er pågrepet i området der det søkes etter savnede Lisa Holm (17), melder Expressen fredag kveld.

*Saken oppdateres.

Det har gått fem dager siden den unge jenta forsvant etter å ha vært på jobb på en kafe i Kinnekulle utenfor Lidköping søndag.

Like før klokka 22 - to timer etter pågripelsen - er et tjuetalls politifolk fortsatt på stedet, som er sperret av. De bistås også av politihunder som undersøker området der de tre personene ble pågrepet.

Expressen sender direkte fra Blomberg, se video øverst i saken.

- Tok seg inn i hus - Jeg kan bekrefte at tre personer er brakt inn til avhør i forbindelse med ytterligere funn gjort i jakten på forsvunnede Lisa Holm, sier presstalskvinne Ulla Brehm ved politiets region Vest i Sverige til VG.

Hun presiserer ifølge avisa at de tre ikke har status som siktet i saken. De er brakt inn til vitneavhør.

Expressen ble i 19.45-tida vitne til at flere politifolk tok seg inn i et hus bare noen hundre meter unna kafeen der Lisa jobber. Ut tok de med seg tre personer iført håndjern.

<strong>VED DENNE GÅRDEN:</strong> Politiet tok seg inn i en bolig i tilknytning til denne stallen og gården, som ligger omlag 500 meter unna kafeen der Lisa jobber. Ut av boligen tok de med seg tre personer; to menn og en kvinne.. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200 / NTB Scanpix
VED DENNE GÅRDEN: Politiet tok seg inn i en bolig i tilknytning til denne stallen og gården, som ligger omlag 500 meter unna kafeen der Lisa jobber. Ut av boligen tok de med seg tre personer; to menn og en kvinne.. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200 / NTB Scanpix Vis mer

- Det er snakk om tre personer, sier Expressens reporter på stedet.

- Det kom to politibiler, og så sto politiet og snakket i et kvarter før de tok seg opp til et hus. De gikk inn og tok med seg to personer. Det var fysisk, absolutt. De gjorde ingen motstand, men de ville ikke følge etter, sier Expressens fotograf Alex Ljungdal.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få tak i svensk politi.

- Deretter tok de en kvinne. Hun ble ført til en politibil. Det ser ut som de snakker med henne nå, sier fotografen, som ble vitne til pågripelsen i Blomberg i 20-tida.

Aftonbladet har snakket med naboen til de tre pågrepne, som forteller at han fikk politiet på døra rett før aksjonen. 

- Jeg fikk sjokk. Det var helt uventet. Politiet banket på døra, og så sa de at de hadde kommet feil. Deretter gikk de til naboen, og brakte ut disse personene, sier naboen, til Aftonbladet.
Skogsområde Klokka 20.18 forteller Expressens reporter på stedet at politibilene kjørte av gårde med de pågripne personene. Det er fortsatt flere politibiler på stedet.

Expressen melder at to politihundepatruljer samtidig søker i et skogsområde nær kafeen.

Lisa sendte en SMS til faren sin i 18-tida søndag kveld, og sa hun skulle komme hjem. Det gjorde hun ikke. I 22-tida samme kveld meldte foreldrene henne savnet.

Siden har en rekke av jentas eiendeler blitt funnet spredt over et jorde like ved kafeen.

<strong>SAVNET SIDEN SØNDAG:</strong> Lisa Holm, som er 17 år gammel. Foto: Privat / Svensk politi
SAVNET SIDEN SØNDAG: Lisa Holm, som er 17 år gammel. Foto: Privat / Svensk politi Vis mer

Jentas scooter ble funnet med nøkkelen i tenningen utenfor kafeen. En hanske er funnet, og det er også jentas Iphone-deksel og ødelagte mobil. Det skal til sammen være snakk om omlag ti funn som har vært av interesse for politiet.

Mistenker bortføring Politiet sa tidlig i saken at de mistenkte at Lisa hadde blitt bortført.

Siden har et tusentalls personer lett etter tenåringen. Politiet har uttalt at de mener Lisa fortsatt er i samme området de søker i.

Jenta er etterlyst internasjonalt av Interpol. Politiet mener likevel at jenta fortsatt er i Sverige.

LES OGSÅ: - Et sted har noen, om noen har bortført henne, gjort en feil  

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer