Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SISTE: 11-åringen kommet til rette

Ved bensinstasjonen på Bragernes i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Den savnede 11 år gamle jenta kom til rette like etter klokka 22 ved bensinstasjonen på Bragernes i Drammen. Jenta er noe forkommen og blir kjørt legevakta i Drammen. Politiet takker alle som har vært involvert og bidratt i søket etter jenta.

Den store leteaksjonen etter den 11 år gamle jenta som har vært forsvunnet siden hun gikk hjemmefra i Krokstadelva i 08-tiden i dag, har ikke gitt noen resultater ved 21-tiden - 13 timer etter siste sikre observasjon.

Jenta, som opprinnelig kommer fra Sri Lanka, skulle først gå en kilometer langs riksvei 283 til Eknes svømmehall, der skoledagen startet med en svømmetime.

Der dukket hun ikke opp. Etter svømmetimen skulle hun og klassevennene gå 500-600 meter til Krokstad skole. Dit kom hun heller ikke.
Jenta ble meldt savnet da hun ikke kom hjem etter skoletid.

- Vi etterforsker bredt, også på andre adresser i området der hun er kjent. Det har blant annet vært en båt på Drammenselva på overflatesøk, men det er ingen indikasjoner på at det er noe poeng å sette i gang søk med dykkere, sier operasjonsleder Rune Hunshammer i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Usikre tips
Lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker sier til TV 2 Nyhetskanalen at det har kommet observasjoner fra Mjøndalen og andre steder i distriktet som kan samsvare med den savnede 11-åringen, men disse tipsene hadde ikke ført til noen avklaring ved 21-tiden.

Røde Kors Redningskorps, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder deltar i leteaksjonen onsdag kveld sammen med politi og kjentfolk.

Etter det Dagbladet forstår, har ikke politiet noen pekepinn om at det skal ha skjedd noe kriminelt.

Den 11 år gamle jenta er en av 530 elever ved Krokstad skole, der hun begynte i 6. klasse for noen måneder siden. Da flyttet hun til en ny fosterfamilie, etter å ha bodd flere år hos fosterfamilie i Drammen siden hun kom aleine til Norge som liten.

Rektor: - Har alltid kommet
For rektor Åge Ryghseter ved Krokstad skole er forsvinningen et mysterium.

- Hun har alltid kommet til tiden de månedene hun har vært elev her. Hun har fått flere kjente på sin nye skole, og fosterforeldre kjenner jeg personlig.
 Jenta dro hjemmefra med svømmetøy og skolesekk, sier rektor til Dagbladet.

Rutinemessig tar skolen direkte kontakt med hjemme dersom elever i 1. og 2. klasse ikke kommer på skolen uten varsel. For eldre elever avventer skolen med hjemkontakt til den andre dagen de ikke møter uten forhåndsvarsel.

Ifølge politiets etterlysning er jenta høy for alderen og har langt, sort hår.

Hun hadde på seg en rød/burgunder cordbukse, militærfarvet jakke, og bar på en rødrutete skolesekk.

Politiet ber om tips eller observasjoner til telefon 02800.